Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Πιο δυναμικά στον αγώνα

Παναθηναϊκή Συνάντηση όλων των κινήσεων της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" (ΝΔΕ) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Δεκέμβρη. Αντιπρόσωποι της ΝΔΕ από όλες τις περιοχές της Αθήνας συζήτησαν τις εμπειρίες από τη δράση τους στο φιλειρηνικό κίνημα, μετέφεραν την ανησυχία των νέων για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη χώρα μας και με αισιοδοξία αποφάσισαν να συνεχίσουν πιο δυναμικά τον αγώνα για τη δημιουργία ενός μαχητικού, αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος στην Αθήνα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέας Παναθηναϊκής Γραμματείας της "Νεανικής Δράσης" αποτελούμενης από 13 μέλη. Οι αντιπρόσωποι της συνάντησης μετά από συζήτηση κατέληξαν σε απόφαση, όπου ανάμεσα στα άλλα σημειώνονται τα εξής:

"Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια τα τελευταία χρόνια, με το ματοκύλισμα της Γιουγκοσλαβίας, την ανοιχτή επέμβαση στην Αλβανία και τη σταδιακή ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου, αποδεικνύουν και στην περιοχή μας τη βαρβαρότητα της "νέας τάξης", αποκαλύπτουν τις συνέπειες που έχουν για τους λαούς τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, η επιβολή των συμφερόντων τους".

Σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, στην απόφαση υπογραμμίζεται: "Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ υποτέλειας, εκχωρώντας στο ΝΑΤΟ τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ακυρώνοντας κάθε δυνατότητα της χώρας να υπερασπίζει τα εδάφη της. Αποδέχτηκε να παίζει ο λαός το ρόλο του θύτη ενάντια σε λαϊκά κινήματα άλλων χωρών με την ίδρυση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης στη Θεσσαλονίκη".

Επισημαίνοντας την ανάγκη να δυναμώσει ο φιλειρηνικός αγώνας, "η ΝΔΕ καλεί κάθε νέο και νέα της Αθήνας που δε συμβιβάζεται με το μέλλον, που του επιφυλάσσουν, να μην παραμένει απλός θεατής των εξελίξεων, να μην αποδεχτεί μοιρολατρικά όλα αυτά που αποφασίζουν γι' αυτόν πριν από αυτόν".

Κλείνοντας, καλεί σε αγώνα τη νεολαία για:

  • Την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια.
  • Τη απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων και των πυρηνικών όπλων.
  • Τη μη εγκατάσταση και λειτουργία ΝΑΤΟικών στρατηγείων.
  • Τη μη εγκατάσταση Δύναμης Ταχείας Επέμβασης.
  • Για να μη στέλνεται κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας.

Η ΝΔΕ για την προώθηση αυτών των στόχων προγραμματίζει 3μηνη καμπάνια ενημέρωσης για το ΝΑΤΟ και το ρόλο του από τις 15/1 ως τις 15/4.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δε θέλουμε την πόλη μας ορμητήριο του ιμπεριαλισμού (2001-08-29 00:00:00.0)
Να επιβληθεί η διπλωματία των λαών (1998-04-08 00:00:00.0)
Τριήμερες εκδηλώσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό (1997-05-13 00:00:00.0)
Τριήμερες εκδηλώσεις της νεολαίας (1997-05-10 00:00:00.0)
Κοινός εχθρός ο ιμπεριαλισμός (1997-04-26 00:00:00.0)
Μαχητικό "παρών" για την υπεράσπιση της ειρήνης (1997-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ