Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Διεθνής συντονισμός κατά της νέας δομής του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ανάγκη διεθνούς συντονισμού της πάλης ενάντια στη νέα δομή του ΝΑΤΟ,ώστε η νέα στρατηγική του διεθνούς αυτούοργανισμού συνωμοσίας και εγκλήματος, που στρέφεται κατά των λαών και των χωρών που εναντιώνονται στα σχέδιά του, ν' αποκρουστεί και να μην νομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις των λαών, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλου.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ο υπουργός Αμυνας, όπως και η κυβέρνησή του φρόντισε στη σημερινή (σ. σ. χτεσινή) συνέντευξη Τύπου να συγκαλύψει επιμελώς και για μια ακόμα φορά την ουσία και τους στόχους που εξυπηρετεί η νέα δομή του ΝΑΤΟ.

Τη στιγμή που είναι σαφές και από τα ΝΑΤΟικά κείμενα, ότι η νέα δομή αποτελεί τη σιδερένια φτέρνα, που επιχειρεί να συνθλίψει λαούς και χώρες που εναντιώνονται ή θα εναντιωθούν στα εγκληματικά σχέδια του ιμπεριαλισμού, ο κ. Τσοχατζόπουλος, όχι μόνο αποσιώπησε το σχεδιαζόμενο νέο τερατούργημα, αλλά και εκθείασε τον φιλειρηνικό ρόλο του ΝΑΤΟ!

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε με κομπασμό στην αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας, στα πλαίσια της νέας δομής! Προφανώς επειδή θεωρεί πολύ θετικό το γεγονός της συμμετοχής ελληνικών στρατιωτικών αποσπασμάτων θανάτου στις ειδικές δυνάμεις που συγκροτεί το ΝΑΤΟ κατά των λαών!

Ο κ. Τσοχατζόπουλος παρουσίασε ως κυβερνητική επιτυχία και ως ατού τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ασκεί βέτο, αν και όποτε χρειαστεί. Δεν είπε, όμως, ποια θα είναι η αξία αυτού του βέτο, την ώρα που στο Αιγαίο καθιερώνεται, με την υπογραφή της κυβέρνησης, συγκυριαρχία με την Τουρκία και οι Αμερικανονατοϊκοί έχουν τον λόγο και τη δύναμη να επιβάλλουν τη θέλησή τους με πολλούς τρόπους. Θέληση, στην οποία, οι κυβερνήσεις τύπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ούτε θέλουν ούτε μπορούν ν' αντιταχθούν, από τη στιγμή που έχουν αποδεχτεί το κύριο: Τη συμμετοχή στη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Εξάλλου, το γεγονός ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος αποσύνδεσε τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τον ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, αυτό ακριβώς αποδείχνει.

Ο υπουργός Αμυνας υπογράμμισε πως η σημερινή πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι ενταγμένη στη γενική στρατηγική που είχε χαραχτεί επί των κυβερνήσεων του Α. Παπανδρέου.

Δε διαφωνούμε σ' αυτό. Και η πολιτική του Α. Παπανδρέου την Ελλάδα χειροπόδαρα στο ΝΑΤΟ έδενε.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε ολέθριο το ενδεχόμενο να μείνει η Ελλάδα έξω από το ΝΑΤΟ. Είναι επόμενο, αφού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός συνωμοσίας και εγκλήματος, πολιορκητικός κριός των πολυεθνικών.

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ θα δυσκολέψει περισσότερο την πάλη των λαών. Γι' αυτό, όσο πιο γρήγορα αποκρουστεί, όσο λιγότερο νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση, τόσο λιγότερες θα είναι οι θυσίες που θα απαιτηθούν.

Αυτός είναι ο μονόδρομος των λαών. Ο διεθνής συντονισμός της πάλης κατά της νέας δομής του ΝΑΤΟ προβάλλει ακόμα πιο επιτακτικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ