Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαψεύδουν τη συμμετοχή τους στο "Δίκτυο 21"

Διαψεύδουν η γνωστή δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη,καθώς και οι πανεπιστημιακοί Παναγιώτης Ηφαιστος και Αθανάσιος Πλατιάς,ότι συμμετέχουν στο "Δίκτυο 21" που "πλασάρεται" το τελευταίο διάστημα ως "ομάδα πίεσης" που έχουν συγκροτήσει ορισμένοι δημοσιογραφικοί και άλλοι παράγοντες της κοινωνικής και πολιτικ4ής ζωής.

Στη σχετική επιστολή διάψευσης που έστειλαν χτες στις εφημερίδες οι πανεπιστημιακοί, αναπληρωτές καθηγητές του Πάντειου Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Ηφαιστος και Αθανάσιος Πλατιάς αναφέρουν συγκεκριμένα: "Το τελευταίο διάστημα, έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία γύρω από το "Δίκτυο 21" και τους πολιτικούς ή άλλους στόχους του. Οσον αφορά εμάς, η προσυπογραφή ενός κειμένου θέσεων δε σημαίνει ότι νομιμοποιούμε οποιονδήποτε συνυπογράφοντα σε πολιτικές δραστηριότητες οι οποίες υπονοούν τη δική μας συμφωνία ή σιωπηρή συναίνεση. Η όποια χρήση του ονόματός μας για "βιτρίνα" είναι παραπλανητική και καταδικαστέα. Η παρέμβασή μας στο δημόσιο διάλογο γίνεται μέσω βιβλίων και άρθρων".

Η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλη σε ανακοίνωσή της, με τον τίτλο: "Διάψευση - διευκρίνιση περί "Δικτύου 21"" τονίζει, ανάμεσα στα άλλα:

"Η μόνη σχέση που έχω με οποιασδήποτε μορφής δίκτυο, εξαντλείται στην τωρινή επαγγελματική μου σχέση με το Mega που, ως γνωστόν, μπορεί να αποκαλείται κανάλι ή τηλεοπτικό δίκτυο". Και προσθέτει: "Δυστυχώς αναγκάζομαι να ασχοληθώ με μια υπόθεση που με αφορά μόνον στο μέτρο που το όνομά μου χρησιμοποιείται χωρίς, όχι απλώς την υπογραφή μου, σε Δίκτυο 21, 31 ή 41, αλλά ούτε καν το τακτ από μέρους του όποιου επωφελείται, να ομολογήσει ότι με χρησιμοποιεί ως "αναγνωρίσιμη" εικόνα για να διανθίσει επί το πειστικότερον τις φιλοδοξίες του, προσωπικές ή ομαδικές, μού είναι αδιάφορο". Ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζει: "Δεν προτίθεμαι να επιτρέψω, έχοντας μια τρίωρη καθημερινή εκπομπή κι ένα περιοδικό, σε κανέναν απολύτως, ούτε στον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη, να με εντάσσει σε ομάδες πίεσης αμερικανικού τύπου λόμπι περασμένων δεκαετιών και απόπειρες συσπείρωσης με αδιευκρίνιστα και σε κάθε περίπτωση αδιάφορα για μένα πολιτικά κίνητρα ερήμην μου...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ