Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αδιέξοδο οι βοοτρόφοι

Η υπερχρέωση και το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο κλάδος της βοοτροφίας, ήταν το κύριο θέμα στη χτεσινή πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι βοοτρόφοι όλης της χώρας, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραγωγών Βόειου Κρέατος και Γάλακτος.

Στη σύσκεψη τονίστηκε η αδυναμία των βοοτρόφων να πληρώσουν τα χρέη τους προς την Αγροτική Τράπεζα, η οποία οφείλεται κυρίως στην επιβολή των αρνητικών Νομισματικών Εξισωτικών Ποσών (ΝΕΠ) (1983-1989), αλλά και στα τοκογλυφικά επιτόκια της ΑΤΕ, στους υψηλούς τόκους υπερημερίας και τα πανωτόκια. Η αναγκαστική εκποίηση των περιουσιών τους, που επιχειρεί η ΑΤΕ, οδηγεί στο μαρασμό και την οικονομική χρεοκοπία χιλιάδες οικογένειες κτηνοτρόφων.

Οι βοοτρόφοι ζητούν από την κυβέρνηση και την ΑΤΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. "Ζητάμε διόρθωση και όχι διαγραφή των οφειλών. Δε ζητάμε χάρη, ζητάμε την επιστροφή μέρους του κλαπέντος εισοδήματός μας", ειπώθηκε χαρακτηριστικά χτες.

Στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου κατήγγειλε την αντικτηνοτροφική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και της ΕΕ, που "εκφράζεται με τις απαράδεκτα χαμηλές ποσοστώσεις για το γάλα και τον αριθμό των επιδοτούμενων ζώων και τροφοδοτεί σε καθημερινή βάση καταστάσεις χρεοκοπίας των κτηνοτρόφων". Επίσης αναφέρθηκε στις ολέθριες επιπτώσεις που θα επιφέρει η "Ατζέντα 2000" και η καταστροφική αναθεώρηση της ΚΟΑ βόειου κρέατος και γάλακτος και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα των βοοτρόφων, για την επιβίωση των νοικοκυριών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ