Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση στη μνήμη του Α. Λεντάκη

Εκδήλωση στη μνήμη του Ανδρέα Λεντάκη πραγματοποίησε χτες η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), ένα περίπου χρόνο μετά το θάνατό του.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, έγινε ειδική αναφορά στο έργο και τη δραστηριότητα που ανέπτυξε ο πολιτικός και συγγραφέας Ανδρέας Λεντάκης, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τους ομιλητές η δραστηριότητά του ως δήμαρχου Υμηττού, όπου προώθησε τα Κέντρα Αποκατάστασης Ηλικιωμένων, δωρεάν θαλάσσια μπάνια, το κοινωνικό εργαστήρι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που περιλάμβανε συμβουλευτικά προγράμματα για ομάδα γονιών με παιδιά προσχολικής και εφηβικής ηλικίας, τη δημιουργία Δημοτικής Τράπεζας Αίματος και άλλα. Αναφορά έγινε επίσης στη δράση και τα βασανιστήρια που υπέστη ο Ανδρέας Λεντάκης από τη χούντα, εμπνέοντας τον Μίκη Θεοδωράκη.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Δ. Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Στ. Μπένος, ο πρόεδρος της ΠΟΛ. ΑΝ. Αντ. Σαμαράς και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ. Πανούσης. Ακολούθησε προβολή - αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του, ενώ τα τραγούδια του Ανδρέα τραγούδησε η Παιδική Χορωδία Τυπάλδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ