Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΣ ΟΛΜΕ
Απεργία "εκτόνωσης" θέλει η πλειοψηφία

Προτείνει στους καθηγητές 24ωρη απεργία στις 3 Απρίλη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν στις 3 Απρίλη οι καθηγητές με απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η απόφαση θα επικυρωθεί ή θα απορριφτεί από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 του Μάρτη. "Πρόταση για εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων", χαρακτηρίζει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" την παραπάνω εισήγηση.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" πιστεύει ότι η εισήγηση που προτείνει αυτή την περίοδο η πλειοψηφία ΔΑΚΕ - "Συνεργασία" - "Παρέμβαση" δεν απαντά στα οξυμένα προβλήματα και υστερεί από τις ανάγκες του κλάδου. Οπως είπε στο "Ρ" ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, Σ. Σάββας, την ίδια άποψη με τη ΔΕΕ για την εισήγηση αυτή, είχε μέχρι και την περασμένη Τρίτη και η παράταξη της "Παρέμβασης", γι' αυτό και αρνιόταν να την ψηφίσει. Ξαφνικά μετά από δύο μέρες ο εκπρόσωπος της "Παρέμβασης" έκανε στροφή και την ίδια εισήγηση που απέρριψε, τώρα την ψηφίζει, θεωρώντας την ότι δίνει αγωνιστική προοπτική στον κλάδο.

Η ΔΕΕ θεωρεί πολύ θετικό το γεγονός ότι πριν ακόμα το ΔΣ της ΟΛΜΕ διαμορφώσει εισήγηση, αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες από τα κάτω με αρκετές ΕΛΜΕ να έχουν κάνει ή να έχουν προγραμματίσει συνελεύσεις γι' αυτή τη βδομάδα."Δε συμφωνούμε με την αντίληψη ορισμένων δυνάμεων που στα λόγια εμφανίζονται οπαδοί του κινήματος βάσης και μόλις αυτό αρχίζει να δημιουργείται, ανησυχούν καιμε κινήσεις κορυφής προσπαθούν να το αδειάσουν, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ. Μάλιστα, σημείωσε, οι διαθέσεις είναι τέτοιες που από τις συνελεύσεις προέκυπτε σαφώς ένα πρόγραμμα κλιμάκωσης. Η ΔΕΕ, θα ενισχύσει αυτές τις πρωτοβουλίες και θα απευθυνθεί στις γενικές συνελεύσειςμε πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης τέτοιο, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κλάδου στην κατεύθυνση της κατάργησης του αντιεκπαιδευτικού νόμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ