Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση στηρίζει τους καπνέμπορους

Με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου κατήγγειλε την καταλήστευση των παραγωγών του Νομού Σερρών από τους εμπόρους με την κάλυψη της κυβέρνησης

Την αντιαγροτική κυβερνητική πολιτική, που εκτός των άλλων στηρίζει τους εμπόρους, οι οποίοι κερδοσκοπούν σε βάρος των αγροτών,κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου,σχετικά με τους καπνοπαραγωγούς του Νομού Σερρών.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής στην απάντησή του, αφού επικαλέστηκε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεσμεύσεις που δεν επιτρέπουν την αποζημίωση των παραγωγών, προσπάθησε ούτε λίγο ούτε πολύ να ρίξει τις ευθύνες στους ίδιους τους αγρότες. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν έχουν ευθύνη μόνο οι έμποροι, αλλά και "όσοι ξεσήκωναν τους αγρότες" για να μην υπογράψουν συμβόλαια.

Στην παρατήρηση του Στ. Παναγιώτου ότι οι αγρότες θα αντιδράσουν αγωνιστικά στον εμπαιγμό, ο υφυπουργός κατέφυγε στο γνώριμο κυβερνητικό μοτίβο απέχθειας σε κάθε μορφή αγώνα, λέγοντας ότι οι πολιτικές των κινητοποιήσεων είναι "αδιέξοδες".

"Πρώτη και κύρια ευθύνη για την επιβολή προστίμου 20% στην πριμοδότηση των καπνοπαραγωγών φέρει η κυβέρνηση και το υπουργείο σας γιατί άφησαν τους καπνέμπορους να καταστρατηγήσουν βασικά άρθρα των συμβολαίων και να αγοράσουν τα καπνά σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες από αυτές που υπέγραψαν στα συμβόλαια" κατήγγειλε στην τοποθέτησή του ο Στ. Παναγιώτου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι, λόγω της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, οδηγούνται οι αγρότες στο δρόμο του αγώνα όπως κάνουν στις Σέρρες με την κατάληψη της νομαρχίας. Και σημείωσε: "Ξεκάθαρα υποστηρίζετε τα συμφέροντα των καπνέμπορων και ενώ γνωρίζατε όλες τις παραπάνω παρανομίες, δεν πήρατε κανένα μέτρο σε βάρος τους".

Αποκαλυπτικά για τις συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής ήταν και τα στοιχεία που κατέθεσε ο Στ. Παναγιώτου. Σύμφωνα με αυτά ενώ το 1988 καλλιεργούνταν 95.000 στρέμματα, σήμερα φτάνουν μόλις στα 52.500 στρέμματα, ενώ από τους 9.000 παραγωγούς, σήμερα έχουν μείνει 5.900.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ