Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέλουν τις σχολές παραμάγαζα των επιχειρήσεων

Εκδήλωση των ΠΚΣ στο ΤΕΙ Αθήνας για τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής

Τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ), τα οποία μετατρέπουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σε παραμάγαζα των μεγάλων επιχειρήσεων, αφού αυτές θα έχουν τον πρώτο λόγο ακόμα και για το αντικείμενο των σπουδών των φοιτητών και σπουδαστών, ήταν το θέμα που απασχόλησε τους σπουδαστές στη χτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας στο ΤΕΙ Αθήνας. Μάλιστα, το ΤΕΙ Αθήνας ανέστειλε την εφαρμογή των ΠΣΕ για ένα χρόνο.

Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης,μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, επισήμανε προς τους σπουδαστές ότι και ταΠΣΕ έρχονται να προστεθούν στη γενικότερη φιλοσοφία του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πολύ πιστά εφαρμόζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας. "Μια φιλοσοφία που λέει ότι η παιδεία πρέπει να εξυπηρετήσει το ιδιωτικό κεφάλαιο και το κέρδος. Γι' αυτό προσπαθεί να προσδέσει όλη την εκπαίδευση στα συμφέροντα των επιχειρήσεων", υπογράμμισε.

Μιλώντας για τα μέτρα που παίρνονται στην παιδεία, είπε ότι στόχο έχουν να προσδέσουν την τριτοβάθμια, μέση και δημοτική εκπαίδευση πάνω στα κέρδη των επιχειρήσεων, να εξυπηρετήσουν δηλαδή τις νέες εργασιακές σχέσεις που θέλουν να διαμορφώσουν στην ΕΕ, τονίζοντας: "Θέλουν δηλαδή ένα ευέλικτο, εργατικό δυναμικό, που θα μπαίνει στην αγορά εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει ο εργοδότης. Θα τον αναζητά πάνω στην άμεση ανάγκη που έχει, πάνω στην άμεση πίεση που έχει. Θα του λέει δηλαδή: Εγώ τώρα χρειάζομαι έναν εργαζόμενο στο συγκεκριμένο τομέα".

"Τα ΠΣΕ είναι ένα κομμάτι της κυβερνητικής λαίλαπας. Είναι προς τιμήν του ΤΕΙ Αθήνας που απέρριψε τα ΠΣΕ, γιατί κατάλαβε ότι αυτά τα προγράμματα δεν οδηγούν πουθενά και μάλιστα το ένα Πανεπιστήμιο μετά το άλλο απορρίπτει αυτά τα προγράμματα", είπε ο Π. Γεωργιάδης. Κάλεσε, τέλος, τους σπουδαστές με τη δράση τους να ματαιώσουν την εφαρμογή των ΠΣΕ για να αναβαθμιστεί το περιεχόμενο των σπουδών τους, για να ανοίξει ο δρόμος για μια ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, που θα δίνει τα απαραίτητα εφόδια για το χώρο της εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ