Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Να προστατευτεί ο Υμηττός!

Εξηγήσεις για την εμμονή του ΥΠΕΧΩΔΕ να προχωρήσει στην κατασκευή της περιφερειακής λεωφόρου του Υμηττού, με επιφανειακή χάραξη και όχι σε σήραγγα, ζητούν απ' τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη,οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Ορ. Κολοζώφ, με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή. "Εντύπωση προκαλεί η επιμονή του ΥΠΕΧΩΔΕ για την επιφανειακή χάραξη, την ώρα που μελέτες των γύρω Δήμων αποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις, ενώ μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τεκμηριώνει τη δυνατότητα κατασκευής της υπόγειας σήραγγας για τη λεωφόρο", επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. "Πρόκειται, συνεχίζουν, για ένα εύλογο αίτημα, καθώς η επίγεια χάραξη θα προκαλέσει τεράστια και ανεπανόρθωτη καταστροφή στον Υμηττό, δηλαδή σ' έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Επιπλέον, η επιφανειακή χάραξη θα κατατμήσει την Αγία Παρασκευή και τους γύρω Δήμους και θα προκαλέσει πλείστα όσα κυκλοφοριακά προβλήματα, με την αναγκαία δημιουργία καθέτων διελεύσεων της Λεωφόρου".

Στην Ερώτηση οι βουλευτές τονίζουν ακόμα: "Η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι συνδέουν την επιμονή του ΥΠΕΧΩΔΕ, με την απαίτηση των εργολάβων, που ανέλαβαν το έργο, για επιφανειακή χάραξη, επειδή με τον τρόπο αυτό θα πετύχουν πολύ περισσότερα κέρδη, όχι μόνο από την κατασκευή του έργου, αλλά και από την επί 23 χρόνια εκμετάλλευσή του (με την επιφανειακή χάραξη θα υπάρχουν πολλοί σταθμοί διοδίων, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει με τη σήραγγα)...".

Τέλος, ρωτούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ: "Για ποιο λόγο δε γίνονται αποδεκτά τα εύλογα αιτήματα των κατοίκων που τεκμηριώνονται και επιστημονικά και ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να κατασκευαστεί υπόγεια σήραγγα για την περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού, προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό και αστικό περιβάλλον και να περιοριστούν στο ελάχιστο τα κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής;

  • Στο μεταξύ αύριο στις 11 το πρωί ο Δήμος Αγ. Παρασκευής και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του Υμηττού, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το κτίριο της ΕΡΤ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ