Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΖΑΝΤΖΗ - ΚΟΣΜΑ
Ζωντανή η μνήμη της

Συμπληρώθηκε σήμερα ένας χρόνος, που η αγωνίστρια και η δασκάλα Λουίζα Καζαντζή - Κοσμά των χωριών της επαρχίας Λαγκαδά του Νομού Θεσσαλονίκης και του προσφυγικού συνοικισμού Βύρωνα Αθηνών, έφυγε από κοντά μας. Ζωντανή την κρατούν στη μνήμη μας η τριανταπεντάχρονη διδασκαλία της στα προσφυγόπουλα της Μικρασιατικής Καταστροφής, γιατί και η ίδια ήταν προσφυγοπούλα από τις Σαράντα Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης.

Η ανιδιοτελής προσφορά της στα παιδιά του λαού, που δίδαξε τριάντα πέντε χρόνια μέσα σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και στις ιδιαίτερα δύσκολες και σκληρές (κατοχικές, δικτατορικές), αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νέους εκπαιδευτικούς.

Η μέρα αυτή είναι μια αφορμή μνήμης και τιμής για την προσωπικότητα και την προσφορά της στην παιδεία του λαού μας. Πάλεψε σε όλη της τη ζωή για τις ιδέες και το όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της παγκόσμιας ειρήνης, μέχρι που ο αιφνίδιος θάνατος της έκοψε το νήμα της ζωής.

Στην ακριβή μνήμη της, ο σύζυγός της Νίκος Β. Κοσμάς, λαογράφος - συγγραφέας, προσφέρει στο ΚΚΕ 100.000 δρχ., στο ΚΜΕ 50.000 δρχ., στο ΚΜΙΕΑ της ΠΕΑΕΑ 25.000 δρχ., στην ΚΑΕ 25.000 δρχ. και στην Αδελφότητα Μιχαλιτσίου - Ιωαννίνων 100.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ