Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πανσπουδαστικά"

ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ: ίδιες θέσεις, ίδια επιχειρήματα

Δε φτάνει που υπερασπίζονται τις ίδιες θέσεις, αν και με διαφορετικό βέβαια τρόπο, όσον αφορά στα βασικά ζητήματα της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η ΠΑΣΠ και τα ΕΑΑΚ, χρησιμοποιούν και τα ίδια επιχειρήματα ενάντια στις ΠΚΣ.

"Φερέφωνο του ΚΚΕ", φωνάζουν οι ΠΑΣΠίτες, όταν βρουν χρόνο από τη συνοδεία του Σημίτη, "η παράταξη της Παπαρήγα" κραυγάζουν οι ΕΑΑΚίτες, όταν αποφασίζουν να ψελλίσουν κάτι.

Ανησυχούν από την εμβέλεια των θέσεων της "Πανσπουδαστικής", τους τρομάζει η ευρύτερη συσπείρωση φοιτητών και σπουδαστών γύρω της και νομίζουν ότι με τέτοια "επιχειρήματα" θα καταφέρουν να την ανακόψουν.

Και θα ανησυχήσουν πολύ περισσότερο την 1η του Απρίλη, μετά το άνοιγμα της κάλπης.

Κρίση αυτοκριτικής από την ΠΑΣΠ Ιατρικής

Επαθαν κρίση αυτοκριτικής στην Ιατρική οι ΠΑΣΠίτες και μέσα σε μια προκήρυξη τα βγάζουν όλα στη φόρα:

- Μιλάνε για την προσπάθεια που έκαναν όλο το χρόνο να διαλύσουν τις Γενικές Συνελεύσεις και τις μαζικές διαδικασίες: "να βάλει ένα τέλος στην παρωδία των συνεχόμενων γενικών συνελεύσεων", αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνοντας τον απολογισμό της δράσης της.

- Δίνουν το αγωνιστικό τους στίγμα. Τη στιγμή που η "καταιγίδα" των αντιεκπαιδευτικών μέτρων χτυπούσε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και οι φοιτητές βρίσκονταν στο δρόμο, τι έκανε η ΠΑΣΠ; "Ζήτησε καλύτερη ενημέρωση για τα θέματα και κατάφερε να την αποκτήσει μέσα από τις συναντήσεις στα ΙΣΑ, Υπ. Παιδείας Υπ. Υγείας και ΚΕΣΥ".

- Και μετά από όλη αυτή την αγωνιστική πορεία είναι σε θέση να βγάλουν τα συμπεράσματά τους: "Δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ακόμα από πουθενά συγκεκριμένη επίσημη πρόταση γι' αυτά που ακούγαμε συνεχώς". Προφανώς ο νόμος 2525/97 δεν έχει ψηφιστεί ακόμη στον Αρη, όπου βρίσκονταν μέχρι τώρα οι ΠΑΣΠίτες, πριν κατέβουν για τις εκλογές, γι' αυτό είναι δικαιολογημένοι που δεν έχουν τίποτα υπόψη τους.

Επειδή, όμως, οι φοιτητές δε βρίσκονται στον Αρη, αλλά στη Γη και όπως είναι φυσικό, έχουν άλλη εικόνα από αυτή που έχουν τα παιδιά της ΠΑΣΠ, για αυτό την 1η Απρίλη θα στηρίξουν την "Πανσπουδαστική". Οσο για την ΠΑΣΠ της Ιατρικής, ας δοκιμάσει την τύχη της σε κανέναν άλλο πλανήτη.

Ποιοι είναι ντροπαλοί, ψεύτες και ένθερμοι υποστηρικτές του νόμου Αρσένη;

Απάντηση: Το "Δίκτυο" του "Συνασπισμού" στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Και εξηγούμαστε: Στα προεκλογικά υλικά τους που κυκλοφορούν στην Πάντειο γράφουν:

- Οτι στηρίζονται στην "αυτονομία της πολιτικής δράσης που δε στηρίζεται σε κομματικά προαπαιτούμενα, γραμμές και καθοδηγητές". Είναι φυσικό να είναι ντροπαλοί και να μη λένε το όνομα του πολιτικού τους φορέα. Δεν είναι και τόσο εύκολο σήμερα να πεις ότι είσαι με το "Συνασπισμό". Σε βουτάει αμέσως η ΠΑΣΠ και να 'σου το "κεντροαριστερό" ψηφοδέλτιο. Είναι πολύ πιο αποδοτικό να ψαρεύεις σε θολά νερά. Ισως τσιμπήσει και κανένας. Ομως το σποτάκι στο ραδιόφωνο που καλεί σε υπερψήφιση του Δικτύου ήρθε να τους καρφώσει.

Υπογράφεται από τη "Νεολαία του Συνασπισμού".

- "Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν όλες οι αποχρώσεις του αριστερού χώρου με μόνη εξαίρεση την ΠΚΣ που προτίμησε να τονίσει τις διαφορές της και να ακολουθήσει μοναχικό δρόμο εκφράζοντας την αντίθεσή της με ασαφείς καταγγελίες". Και η πραγματικότητα: Στην Πάντειο η κινητοποίηση έγινε μετά από Γενική Συνέλευση, στην οποία υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της Πανσπουδαστικής, το οποίο και το "Δίκτυο" υπερψήφισε, μην έχοντας άλλη επιλογή. Βέβαια, από την κινητοποίηση πέρασαν για βόλτα, γι' αυτό ίσως δεν τα θυμούνται καλά.

- "Επιβάλλεται η δυνατότητα συνδιαμόρφωσης από κάθε φοιτητή του δικού του ατομικού προγράμματος σπουδών". Δηλαδή πιστωτικές μονάδες και όλα τα συναφή που προβλέπει ο αντιεκπαιδευτικός νόμος τον οποίο στα λόγια υποτίθεται ότι καταγγέλλουν.

Φυσικά όλα αυτά θα τα πάρουν υπόψη τους οι φοιτητές την 1η του Απρίλη και τότε μάλλον θα "κλαίνε" τα λεφτά που πλήρωσαν για τα σποτάκια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ