Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Συντονισμός δράσης των σωματείων

Ζητούν την πληρωμή των νυχτερινών, αργιών και υπερωριών. Ενέργεια τρομοκρατίας στο Κρατικό της Νίκαιας, όπου ο διευθυντής ζητά στοιχεία για όσους συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Στο πλευρό των εργαζομένων, βρίσκονται οι γιατροί του Κρατικού Νίκαιας

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση στέλνουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία του Συγκροτήματος Δυτικής Αττικής και Πειραιά ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις για την άμεση έγκριση και πληρωμή των νυχτερινών, αργιών και υπερωριών, καθώς και την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα ΔΣ των Συλλόγων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Ασκληπιείο Βούλας, Δρομοκαϊτειο, Δυτικής Αττικής, Θριάσιο, Μεταξά, Ψυχιατρικό Αττικής και Γενικό Κρατικό Νίκαιας,καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την καθυστέρηση της έγκρισης νυχτερινής εργασίας, αργιών, εφημεριών λοιπού επιστημονικού προσωπικού, καθώς και την υπερωριακή απασχόληση όλου του προσωπικού για το 1998, εκτός των γιατρών, διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους σε δύο κατηγορίες.

Μάλιστα, ο συντονισμός των σωματείων και η επίσχεση εργασίας στο Κρατικό της Νίκαιας οδήγησαν σε ενέργειες τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων. Ετσι, ο διευθυντής του Κρατικού Νίκαιας Αντ. Χριστοφιλόπουλος με εγκύκλιό του - που θυμίζουν άλλες εποχές - προς όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου ζητά "ονομαστικούς πίνακες του προσωπικού που θα μετέχει στις κινητοποιήσεις". Και συνεχίζει: "Σε περίπτωση κατά την οποία δεν προσκομίζονται οι σχετικοί πίνακες εντός της ως άνω καθορισμένης χρονικής προθεσμίας ή δεν υποβάλλονται καθόλου τέτοιοι πίνακες, τότε περιλαμβανομένου και του προϊσταμένου θα θεωρείται ότι το προσωπικό βρίσκεται και συμμετέχει στην κινητοποίηση. Σε περίπτωση κατά την οποία προσωπικό βρίσκεται στο χώρο εργασίας, χωρίς όμως να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του, τότε θα έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

Στο πλευρό των εργαζομένων, βρίσκεται η Πενταμελής Επιτροπή των Γιατρών της ΕΙΝΑΠ του Κρατικού Νίκαιας,η οποία, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει: "Εχουμε υποχρέωση να συμπαρασταθούμε στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου μας, επειδή όλοι δουλεύουμε μέσα τον ίδιο χώρο κι έχουμε παρόμοια προβλήματα". Η πενταμελής των γιατρών της ΕΙΝΑΠ δηλώνει ότι η συμπαράσταση αυτή δεν έχει μόνο ηθικό χαρακτήρα, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει και όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην υπονομεύεται η κινητοποίηση του σωματείου. Τέλος, καταδικάζει κάθε διοικητική απόπειρα να επηρεαστούν οι εργαζόμενοι στις συνδικαλιστικές τους επιλογές.

"Εμείς - υπογραμμίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων στο συγκρότημα Δυτικής Αττικής και Πειραιά - έχοντας υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς και τον ελληνικό λαό εξακολουθούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας από την 1.1.1998 μέχρι σήμερα, χωρίς να πληρωνόμαστε νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες και εφημερίες. Αντίθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση, η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, αρνείται να κάνει προσλήψεις, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να πραγματοποιούν υπερωρίες για την κάλυψη των κενών. Ταυτόχρονα, όμως, δεν καταβάλλει τις αμοιβές για τα νυχτερινά, αργίες και υπερωρίες, θεωρώντας την ευαισθησία των εργαζομένων στην υγεία ως αδυναμία να αντισταθούν και να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους".

Πανελλαδικήαπεργίατης ΠΟΕΔΗΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει για τις 31.3.1998 24ωρη πανελλαδική απεργία και 5ωρη στάση στο Λεκανοπέδιο Αττικής και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών" (ΔΕΥ) καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και να συγκροτήσουν, όπου κι αν ανήκουν πολιτικά, ένα μέτωπο αντίστασης, αναδεικνύοντας τη δύναμη των σωματείων σε κάθε χώρο.

  • Χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα,ο οποίος υιοθέτησε τα αιτήματά της και δήλωσε υποστήριξη στις κινητοποιήσεις.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική κινητοποίηση χτες στο Γενικό Κρατικό (2010-07-07 00:00:00.0)
Σε πλήρη ...ανάπτυξη τα ράντζα (2007-02-09 00:00:00.0)
Καμία πρόσληψη νοσηλευτή! (2002-02-07 00:00:00.0)
"Διορθωτικές" υποσχέσεις του υπουργού (1998-05-27 00:00:00.0)
Ενδιαφέρουν τα νούμερα και όχι η υγεία! (1998-04-09 00:00:00.0)
Yπερεργασία χωρίς πληρωμή! (1998-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ