Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ
Υπαναχωρεί η ΚΕΔΚΕ στις δεσμεύσεις της

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), καθώς η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) υπαναχωρεί από τη δέσμευσή της να στηρίξει τα οικονομικά τους αιτήματα. Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης ανέβαλε τη λήψη σχετικής απόφασης, για το πρώτο δωδεκαήμερο του Απρίλη, κωλυσιεργώντας έτσι την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Να σημειώσουμε πως τη συγκεκριμένη δέσμευση είχαν λάβει οι εργαζόμενοι πριν είκοσι μέρες, όταν βρίσκονταν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οπότε και αποφάσισαν να δώσουν ένα περιθώριο στην κυβέρνηση και στην ΚΕΔΚΕ, μέχρι τα τέλη Μάρτη, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στα αιτήματα περιλαμβάνονται ο επαναπροσδιορισμός του ειδικού επιδόματος, η συνταξιοδότηση στο 58ο έτος της ηλικίας και η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα απαγορεύει την εκχώρηση βασικών δημοτικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών σε δημοτικές επιχειρήσεις ή σε ιδιώτες.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων (ΠΟΕ) στους ΟΤΑ καταγγέλλει την ΚΕΔΚΕ "για παρελκυστική πολιτική, καθώς στην πρόσφατη συνεδρίαση της ηγεσίας της αποφασίστηκε η αναβολή λήψης απόφασης για στήριξη του οικονομικού αιτήματος των εργαζομένων στους ΟΤΑ". Τονίζει πως η εξέλιξη αυτή προβάλλει την αναγκαιότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, κάτι που θα αποφασιστεί στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το οποίο θα συγκληθεί τις προσεχείς μέρες.

"Καλούμε την κυβέρνηση και την ΚΕΔΚΕ να δρομολογήσουν και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, ενόψει της συνεδρίασης", τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ