Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ούτε για τα μάτια του κόσμου

Υπερασπιστής της κυβερνητικής πολιτικής, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προχτές, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος, σχολιάζοντας το ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό ανεργίας, που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 1998.

"Απαιτεί άμεσα και ουσιαστικά μέτρα", η αντιμετώπιση του προβλήματος, σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, χωρίς να θίξει στο ελάχιστο την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Απεναντίας, συμπορεύτηκε μαζί της, ζητώντας "και ενεργητικά" μέτρα για την ανεργία και προσθέτοντας ότι σχετικές προτάσεις έχουν γίνει στο διαβόητο "Εθνικό Σχέδιο Δράσης".

Κουβέντα δεν είπε για το κυβερνητικό όραμα της "απασχολησιμότητας" και της "ευλύγιστης εργασίας", για τα τεράστια ποσά που πάνε σε "καταρτίσεις" και στις τσέπες των εργοδοτών άδοξα, για την αλλαγή της δομής του ΟΑΕΔ, για τη λειτουργία ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας και όλα αυτά τα ζητήματα, που σχετίζονται με την ανεργία. Ακόμη και στο θέμα του επιδόματος ανεργίας, που η ΓΣΕΕ ζητά την αύξησή του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν είχε τίποτα να πει για την αντίστοιχη κυβερνητική στάση, καθώς το αίτημα αγνοείται με επιμέλεια, ενώ, αντίθετα, μελετάται από την κυβέρνηση η παραπέρα περικοπή των επιδομάτων.

Η παραμικρή κριτική, ούτε καν, για τα μάτια του κόσμου. Λες και δεν ευθύνεται η κυβέρνηση και η πολιτική της, για το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά όσοι ζητάνε δουλιά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ