Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εφυγε" ξαφνικά ο σ. Γιώργος Ζαγανίδης

Πέθανε προχτές, σε ηλικία 73 χρόνων, από ανακοπή καρδιάς, ο σύντροφος Γιώργος Ζαγανίδης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στα Καμένα Βούρλα. Η κηδεία του συντρόφου έγινε χτες το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Λάρισα.

Ο Γιώργος Ζαγανίδης γεννήθηκε το 1926 στα Γιαννιτσά Πέλλας. Είχε πλούσια αντιστασιακή δράση, εξαιτίας της οποίας φυλακίστηκε για 18 ολόκληρα χρόνια. Διατέλεσε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Συλλόγου Παντοπωλών και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας.

Στην κηδεία του παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, σύντροφοι και φίλοι, αλλά και συναγωνιστές και συνάδελφοί του, πλήθος κόσμου που έτυχε να τον γνωρίσει στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας για τα δίκια του.

Απευθύνοντας τον ύστατο χαιρετισμό εκ μέρους της ΝΕ Λάρισας, ο σ. Γιώργος Φιλιππίδης αναφέρθηκε στην πολυκύμαντη ζωή και δράση του συντρόφου. Είπε, ανάμεσα στα άλλα: "Αμούστακο παιδί εντάχτηκες μαχητής στις γραμμές της ΕΠΟΝ και μετά την απελευθέρωση πολέμησες μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ. Διώχθηκες και, μετεμφυλιοπολεμικά, καταδικάστηκες 3 φορές σε θάνατο χωρίς ούτε στιγμή να λυγίσεις. Από το κελί του μελλοθάνατου έδινες κουράγιο στους άλλους συντρόφους να συνεχίσουν τον αγώνα. Πέρασες απ' όλα τα κάτεργα των φυλακών και της εξορίας, 18 ολόκληρα χρόνια στις φυλακές και τα ξερονήσια. Μετά τη χούντα, ρίχτηκες στη μάχη για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ και εκλέχτηκες μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας και της ΝΕ Λάρισας.

Η στάση ζωής και η δράση σου δίδαξαν στους νεότερους κομμουνιστές πώς πρέπει να ζει και να πεθαίνει ένας αγωνιστής", κατέληξε ο Γ. Φιλιππίδης, υπογραμμίζοντας μπροστά στη σορό του συντρόφου ότι χιλιάδες και χιλιάδες αγωνιστές θα συνεχίσουν τον αγώνα, παίρνοντας τη θέση σου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ