Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέχεια δογμάτων επικυριαρχίας

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Η Χίλαρι Κλίντον, αφού ολοκλήρωσε τις δημόσιες σχέσεις της ανάμεσα στους αλβανόφωνους πρόσφυγες, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, εκδηλώνει ήδη την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για τη Γερουσία. Εκμεταλλεύεται ακόμη και την αρνητική δημοσιότητα που απέκτησε από τα "ανάρμοστα" του άντρα της, που μας αφήνουν, κατά τα άλλα, παγερά αδιάφορους.

Ο γιος Μπους, με τη σειρά του, στην άλλη πλευρά του εκεί δικομματισμού, και αποβλέποντας στη διαδοχή του πατέρα του, προωθεί τη δική του υποψηφιότητα. "Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα" δηλαδή, στη σκυταλοδρομία εξυπηρέτησης των συμφερόντων και των δογμάτων επικυριαρχίας που τους συνδέουν, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην κυβερνητική εξουσία.

Με το πνεύμα αυτό, πριν από εφτά χρόνια και συγκεκριμένα στις 3 Ιούλη του 1992, γράφαμε για την αμερικανική πολιτική στη Βοσνία, τότε, πρώτα από τον Τζορτζ Μπους και στη συνέχεια από τον Κλίντον: "Το "Σαρατόγκα", λοιπόν και τα άλλα πυρηνοκίνητα και πυρηνοφορτωμένα της αμερικανικής αρμάδας απειλούν να... χορτάσουν τους πεινασμένους στο Σεράγεβο! Και αν δεν μπορέσουν υπόσχονται την "πυρηνική" ευθανασία των κατοίκων της περιοχής. Οπότε, δε θα υπάρχει "πόνος, λύπη και στεναγμός", ούτε εθνικιστικά, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα".

Γράφαμε τότε: ΝΕΑ ΤΑΞΗ = συνταγή Μπους και στη συνέχεια Κλίντον: "Πρώτα διαιρείς και προκαλείς τοπικές συρράξεις και επιδιωκόμενες ανακατατάξεις. Υστερα συμπαρασύρεις τους εξαρτώμενους συμμάχους σε εμπάργκο. Και όταν πεινάσουν και διψάσουν αυτοί που δέχονται τις συνέπειες αποκλεισμού, παρεμβαίνεις με την "ανθρωπιστική βοήθεια" απειλώντας με την "πυρηνική γροθιά σου".

Και σημειώναμε προφητικά, σαν τον... Νοστράδαμο: "Μήπως θυμάστε το υποβρύχιο που έφτασε στην Κέρκυρα; Μαύρος προάγγελος εξελίξεων...".

Τότε, Σεράγεβο - Βοσνία. Εφτά χρόνια αργότερα, Κόσσοβο - Νέα Γιουγκοσλαβία. Μπους, Κλίντον και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο, στη διαδοχή δογμάτων επικυριαρχίας και ανατροπής του διεθνούς δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ