Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπόλογος για πολλαπλά εγκλήματα

Οι "Νομικοί για την Ειρήνη" καταπέλτης για τον Ουίλιαμ Κοέν

Ο νομικός κόσμος της χώρας μας, μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, με τις μακροχρόνιες δημοκρατικές παραδόσεις και τους αγώνες για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Οι νομικοί για την ειρήνη θα έχουν τη δική τους συμβολή στο μεγάλο και ωραίο ενάντια στον πόλεμο και τους επεμβασίες ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, τονίζουν οι "Νομικοί της Ειρήνης" με ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις των Ελλήνων φιλειρηνιστών για την πρόκληση της επίσκεψης του "γερακιού" Ουίλιαμ Κοέν, υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ακόμα οι "Νομικοί της Ειρήνης":

"Στην πατρίδα μας βρίσκεται τις μέρες αυτές ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Κοέν. Πρόκειται για έναν από τους πρωταίτιους της επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Ο Ου. Κοέν, μαζί με τους άλλους συνυπεύθυνους ηγέτες της χώρας του και των άλλων κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, σχεδίασε, διέταξε και εκτέλεσε ως πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ τα εξής εγκλήματα:

1. Το έγκλημα του επιθετικού πολέμου ενάντια σε ανεξάρτητο κράτος - μέλος του ΟΗΕ.

2. Το έγκλημα της γενοκτονίας με την καταστροφή της οικονομικής και πολιτικής υποδομής της Γιουγκοσλαβίας.

3. Το έγκλημα της οικολογικής καταστροφής.

Ο συνδαιτυμόνας της ελληνικής κυβέρνησης ευθύνεται για την παραβίαση των άρθρων 1 και 2 του Χάρτη του ΟΗΕ που απαγορεύουν τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις, αλλά και των άρθρων 41 επ. που καθορίζουν τα όρια δράσης του Συμβουλίου Ασφαλείας και που δεν επιτρέπουν σε καμιά περίπτωση, με κανένα πρόσχημα, οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά άλλου κράτους.

Ο Ου. Κοέν είναι επίσης από τους πρωταίτιους της κατοχής από το ΝΑΤΟ του Κοσσόβου, τμήματος δηλαδή της Γιουγκοσλαβίας. Η δήθεν συμφωνία την οποία επικαλούνται οι ΗΠΑ για την παρουσία τους εκεί είναι πολιτικά απαράδεκτη, καθώς είναι αποτέλεσμα βίαιης επιβολής. Αλλά και νομικά ελέγχεται η συμφωνία αυτή, καθώς το άρθρο 52 της Σύμβασης της Βιέννης ορίζει ότι διεθνής συμφωνία που συνάφθηκε κάτω από τη χρήση ή απειλή χρήσης βίας είναι άκυρη. Τα εγκλήματα αυτά διαπράχτηκαν προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε και συμμετέχει στην πολιτική αυτή, της επιβολής της "νέας τάξης πραγμάτων"".

  • Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηλιούπολης εκφράζουν την αγανάκτηση και καταγγέλλουν την παρουσία του υπουργού Πολέμου των ΗΠΑ στην Αθήνα. Η παρουσία του φονιά των λαών είναι ανεπιθύμητη για το λαό μας, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκφράζοντας τα αισθήματα των εργαζομένων το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ