Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες προσλήψεις αστυνομικών
  • Με αιφνιδιαστική τροπολογία η κυβέρνηση προχωράει στην πρόσληψη 1.000 αστυνομικών "ειδικών καθηκόντων", κατά παρέκκλιση των κείμενων διαδικασιών
  • Απ. Τασούλας: "Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή προσανατολισμού των Σωμάτων Ασφαλείας"

Σε νέες προσλήψεις, αυτή τη φορά για την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, προχωράει η κυβέρνηση και έτσι χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, εντελώς αιφνιδιαστικά, κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα "εκδιδόμενα άτομα" για την πρόσληψη χιλίων αστυνομικών "ειδικών καθηκόντων".

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης τους ονόμασε "ειδικούς φρουρούς" οι οποίοι θα απασχολούνται αποκλειστικά με τη φρούρηση "στόχων", ώστε να αποδεσμευτούν από το έργο αυτό αστυνομικές δυνάμεις "οι οποίες θα αποδοθούν στην αστυνόμευση. Η πρόσληψή τους θα γίνει κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων- όπως έγινε με τους φρουρούς των φυλακών - από τριμελή επιτροπή που θα αποτελείται από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ένα μέλος του ΑΣΕΠ και έναν ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας σχολιάζοντας τις προσλήψεις τόνισε ότι η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεται το μήνυμα των εκλογών. "Πάτε να βάλετε χίλιους εδώ, χίλιους εκεί παρακάμπτοντας τις γενικές εξετάσεις. Οπως φαίνεται, δέκα προσλαμβάνετε παρακάμπτοντας τους νόμους και έναν μέσα από εξετάσεις".

Το κύριο θέμα όμως, τόνισε ο Απ. Τασούλας είναι άλλο: "Σε τούτη τη χώρα όλο για προσλήψεις αστυνομικών μιλάτε, συνοριακοί φρουροί, δημοτικοί αστυνομικοί, οι πάντες προσλαμβάνουν αστυνομικούς. Εχετε 42.000 αστυνομικούς που αποτελούν το μεγαλύτερο αναλογικά ποσοστό σε όλη την Ευρώπη. Ομως το πρόβλημα της αστυνομίας είναι ο προσανατολισμός της. Πόσους έχετε σήμερα για να φυλάξετε τον Κοέν; Αυτή είναι η δουλιά των αστυνομικών; Πόσους είχατε προχθές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης; Πόσους πριν λίγο καιρό στους αγρότες; Αρα δε σας λείπουν οι αστυνομικοί σας λείπει ο προσανατολισμός ή μάλλον έχετε κακό προσανατολισμό σε καθήκοντα που δεν έπρεπε καν η αστυνομία να έχει λόγο".

Η πολιτική σας, συνέχισε ο βουλευτής συναντάει αντιδράσεις και θέλετε κατασταλτικούς μηχανισμούς. "Αν προσανατολίζατε τα σώματα ασφαλείας θα περίσσευε προσωπικό και θα αντιμετωπίζατε το έγκλημα που πρέπει να παταχτεί. Και δεν πατάσσεται βάζοντας "σκούπα" στους μετανάστες και παίρνοντας όλο τον κόσμο σβάρνα". Οι εγκληματίες δεν πιάνονται ρίχνοντας ασφυξιογόνα στα παιδιά δύο χρόνων, όπως έγινε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατέληξε ο βουλευτής, καλώντας τον υπουργό να ανακοινώσει εάν τα ασφυξιογόνα ήταν καρκινογόνα.

Με την τροπολογία συμφώνησε η ΝΔ, ενώ διαφώνησαν τα υπόλοιπα κόμματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστήμονες προειδοποιούν για τη χρήση δακρυγόνων - ασφυξιογόνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας (2020-06-13 00:00:00.0)
Στρατιωτικοποίηση των σωμάτων καταστολής (2008-12-09 00:00:00.0)
Ληστεία με ένα νεκρό (2008-04-18 00:00:00.0)
Σε κρίσιμη κατάσταση αστυνομικός από επίθεση αγνώστων (2007-11-06 00:00:00.0)
Κόντρα ΕΛ.ΑΣ. - συνδικαλιστών (2007-07-18 00:00:00.0)
Αιτήσεις μέχρι 31 Αυγούστου (1999-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ