Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο... σεργιάνι για ηγετικό ρόλο

Το δρόμο για τη θεσμοθέτηση μιας τακτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ, προσπάθησαν να ανοίξουν χτες στην πρώτη συνάντησή τους στις Πρέσπες οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών. Βέβαια, η κάθε χώρα, προσεγγίζει τη συνεργασία με το δικό της τρόπο. Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, πάντως, είναι να εμφανιστεί ως ηγετική και προστάτιδα δύναμη, με ρόλο στην περιοχή.

Μετά τις συνομιλίες, εκδόθηκε Κοινό Ανακοινωθέν, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρεται: Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ με την υποστήριξη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, τόνισαν ότι "η ενσωμάτωση των χωρών τους στην ευρωπαϊκή οικογένεια θα ενδυναμώσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και την Ευρώπη".

Σε άλλο σημείο του ανακοινωθέντος αναφέρεται ότι "οι τρεις υπουργοί υπογράμμισαν τη σημασία του Συμφώνου Σταθερότητας και υποστήριξαν την ανάγκη για τη συνολική ανοικοδόμηση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης".

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν ότι το επόμενο εξάμηνο η τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Οχρίδα και η μεθεπόμενη στη Χειμάρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ