Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζεται η βάρβαρη επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση αλληλεγγύης και συμπαράταξης κατά της κυβερνητικής και ΝΑΤΟικής τρομοκρατίας του Δ. Σουλιώτη, μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Την αλληλεγγύη του στο μαχόμενο λαό της Θεσσαλονίκης και στο αδάμαστο φρόνημα της νεολαίας μας, εκφράζει με δήλωσή του ο Δημήτρης Σουλιώτης,μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, με αφορμή την απρόκλητη και βάρβαρη, όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων καταστολής κατά των παιδιών και πολιτών που διαδήλωναν ενάντια στο ΝΑΤΟ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. "Αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο στον αυταρχικό κατήφορο του κυβερνητικού νεοφιλελευθερισμού και της ενσωμάτωσης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο σύστημα του ευρωατλαντικού και ΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού και σαν τέτοιο το καταδικάζω", τονίζεται στη δήλωση και προστίθεται:

"Η δημοκρατία είναι αδιαίρετη. Το γεγονός ότι η διαδήλωση έγινε με πρωτοβουλία συγκεκριμένου κόμματος, της Κομμουνιστικής Αριστεράς, δεν αλλάζει το χαρακτήρα αυτής της επίθεσης, που στην ουσία της αποτελεί επίθεση συνολικά κατά της Αριστεράς και του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Γι' αυτό όλα τα κόμματα της Αριστεράς έχουν χρέος να την καταδικάσουν", προστίθεται. (Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Συνασπισμό δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση - τοποθέτηση). Και η ανακοίνωση καταλήγει:

"Η αλληλεγγύη, η κοινή δράση και η συμπαράταξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, αλλά και όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών ανθρώπων αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που είναι ικανή να κρατήσει το χέρι των ΝΑΤΟικών εμπρηστών της ειρήνης, της διαίρεσης και της υποταγής των λαών. Και την αλήθεια αυτή έχουμε όλοι χρέος να υπηρετήσουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ