Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλαξαν οι ρόλοι;

"Ακη, γύρνα ξανά στη Γερμανία, να γίνεις θυρωρός στου ΝΑΤΟ τα γραφεία". Ηταν το σύνθημα, με το οποίο "υποδέχτηκαν" προχτές, οι Θεσσαλονικιώτες κομμουνιστές και αγωνιστές της ειρήνης, τους δυο υπουργούς Αμύνης, τον Α. Τσοχατζόπουλο και τον Γ. Κοέν. Κι όπως απέδειξε και η συνέχεια της υπουργικής συνάντησης, το σύνθημα ήταν περισσότερο κι από εύστοχο.

Μέλι έσταζε το στόμα του Ελληνα υπουργού Αμυνας, όταν αναφερόταν στις ΗΠΑ και την πολιτική τους. Με αποκορύφωμα τα όσα είπε, απευθυνόμενος στους Αμερικανούς πεζοναύτες, πάνω στο πολεμικό "Kearsarge": "Δεν είσθε μόνο πολεμιστές, παρά αποδείξατε ότι είστε και διπλωμάτες και δικηγόροι και εκπρόσωποι κυβέρνησης. Επιτρέψτε μας να σας συγχαρούμε", είπε ο Α. Τσοχατζόπουλος, για να εισπράξει και την επιβράβευση, εκ μέρους του "αφέντη" Κοέν: "Χωρίς τη δική σας υποστήριξη, χωρίς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δε θα είχαμε πετύχει ό,τι πετύχαμε".

Φαίνεται, πως έχουν αλλάξει οι ρόλοι στην κυβέρνηση. Τα "ευχαριστώ" προς τους Αμερικανούς, τα έχει αναλάβει ο Α. Τσοχατζόπουλος τώρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ