Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν τρομοκρατούνται!

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η ΟΒΣΑ καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ κατά της ειρηνικής διαδήλωσης της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και την υποτέλεια της κυβέρνησης στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καταγγέλλει τη βάρβαρη, φασιστικού τύπου, επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στην ειρηνική - αντιπολεμική διαδήλωση της ΚΝΕ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την περασμένη Κυριακή. Στη σχετική ανακοίνωσή απόφαση - ανακοίνωσή, την οποία απευθύνει προς την κυβέρνηση τα πολιτικά κόμματα, τη ΓΣΕΕ κλπ., το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τονίζει πως:

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποβάλλοντας και το τελευταίο ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας καθώς δίνεικαθημερινά, εξετάσεις καλής διαγωγής στους επικυρίαρχους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς, και προκειμένου να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Αμερικανού υπ. Αμυνας Ου. Κοέν, επέλεξε το δρόμο της καταπάτησης των συνταγματικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας. Προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους νεολαίους και τους εργαζόμενους, επέδειξε όλη την αγριότητά της πάνω σ' αυτούς. Η ωμότητα και αγριότητα που επέδειξαν τα Σώματα Ασφαλείας υποδηλώνουν τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στη διογκούμενη κατακραυγή του λαού σ' όλους τους πολιτικούς χειρισμούς που κάνει είτε είναι εξωτερική πολιτική, είτε οικονομική, είτε είναι κοινωνική πολιτική.

Η υποταγή της κυβέρνησης στα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα μοιραία τη φέρνει αντιμέτωπη με τον ελληνικό λαό, τον οποίο πλέον αντιμετωπίζει ως "εχθρό λαό", υπογραμμίζεται. Ομως, καταλήγει η ανακοίνωση, διαμηνύουμε στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία καθώς και όλοι οι Ελληνες πατριώτες δε βοφούνται και η απάντηση θα δοθεί πολύ σύντομα".

Καταγγελία ΟΒΣΑ

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης, που θύμισε άλλες μαύρες εποχές. Χτύπησαν και εκτόξευσαν δηλητηριώδη χημικά αέρια ενάντια σε φιλειρηνιστές διαδηλωτές, που η συντριπτική πλειοψηφία τους, ήταν μόλις παιδιά κάτω των 16 χρονών.

Αποκλειστικά υπεύθυνη γι' αυτό το αποτρόπαιο και δολοφονικό χτύπημα, κρίνει η ΟΒΣΑ ότι είναι η Κυβέρνηση, η οποία έχει μετατρέψει τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και ένα είδος προκεχωρημένου φυλακίου πίσω από τις δυνάμεις κατοχής που δρουν στο Κοσσυφοπέδιο.

Αραγε, γι' αυτό δε φθάνουν οι αστυνομικές δυνάμεις να προστατεύσουν τους πολίτες από το κοινό έγκλημα, αφού η Κυβέρνηση τους χρησιμοποιεί για καταστολή φιλειρηνικών διαδηλώσεων;

Επίσης η ΟΒΣΑ μετά τα εγκλήματα που διέπραξαν και διαπράττουν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και κύρια οι ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία, ΔΗΛΩΝΕΙ ότι για τους Βιοτέχνες της Αθήνας, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ κρίνεται ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ