Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Εδειξε τις "περγαμηνές" του!

Τις δικές του "περγαμηνές" για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα Βαλκάνια επέδειξε ο Κ. Καραμανλής στον Ο. Κοέν κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης που είχαν χθες. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον Αμερικανό αξιωματούχο την ολοκληρωμένη πρόταση του κόμματός του για την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων, η οποία, όπως είναι γνωστό, προβλέπει συγκεκριμένες ενέργειες για τον "εκδημοκρατισμό των Δυτικών Βαλκανίων", δηλαδή την επιβολή φιλικών καθεστώτων προς τη Δύση. Μάλιστα, ο Κ. Καραμανλής υπερηφανεύτηκε γιατί η πρότασή του έτυχε μεγάλης αποδοχής από τα κόμματα που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που "εκπροσωπούν την πλειοψηφία" στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος του κόμματος, κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση ήταν "ο ρόλος που μπορεί και πρέπει να έχει η Ελλάδα, όχι μόνο στην ανοικοδόμηση της ευρύτερης περιοχής της Βαλκανικής, αλλά κυρίως στην εμπέδωση της ειρήνης, ασφάλειας και της δημοκρατίας στα Βαλκάνια". Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε βέβαια να υπογραμμίσει "τον πρωτεύοντα ρόλο που μπορεί και πρέπει να έχει η Θεσσαλονίκη".

Συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό και η προοπτική που διανοίγεται μετά την απόφαση της "ομάδας των οκτώ", ενώ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Κ. Καραμανλής έθεσε τις γνωστές προϋποθέσεις (σεβασμό από την Τουρκία της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των υφιστάμενων συμβάσεων, εγκατάλειψη απειλής χρήσης βίας), ώστε να προχωρήσει ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση που έγινε "σε πολύ καλό κλίμα" και παρουσία πολυμελών αντιπροσωπειών από τις δύο πλευρές, δε συζητήθηκε, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, το ζήτημα της τρομοκρατίας, αλλά μάλλον ήταν περιττό μετά την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Ν. Μπερνς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ