Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμβουλές

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ 'ΧΕ τα σενάρια και για την... "επίλυση" των ελληνοτουρκικών διαφορών και για το Κυπριακό, ξεχωριστά όπως συζητήθηκε, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Κοέν και κάθε άλλο παρά δίστασε όσο ήταν εδώ να τα αραδιάσει ως συμβουλές, στον Τσοχατζόπουλο και στον Σημίτη.

***

Είναι γνωστό πια και στους πλέον ανυποψίαστους, ότι οι ΗΠΑ δε θέλουν να υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόθεση στη Βαλκανική και στην ευρύτερη περιοχή όπου να μην έχουν βάλει το... χεράκι τους και να δώσουν "λύσεις" όπως αυτοί τις εννοούν.

***

Κι όσο βλέπει κανείς Σημίτη και Τσοχατζόπουλο να ψελλίζουν κάτι πράγματα περί επωφελούς συνεργασίας και "άριστων σχέσεων" των δυο χωρών, καταλαβαίνει ότι οι "αμερικανικές συμβουλές" βρίσκουν έδαφος.

***

Ειδικά δε για το Κυπριακό, οι προτάσεις τους είναι πραγματικά... καινοτόμες. Θέλουν ΝΑΤΟικά στρατεύματα στην περιοχή τα οποία θα διαφυλάξουν την ειρήνη. Μήπως το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο πολύ πρόσφατα;

***

ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕ χθες το πρωί ο Χρυσοχοϊδης με τα πρόστιμα που έριξε στους οδηγούς που μπαίνανε στους λεωφορειόδρομους (δηλαδή κάποιους που έτρεχαν για να φτάσουν στη δουλιά τους, αφού συγκοινωνιακή υποδομή δεν υπάρχει στην πρωτεύουσα)...

***

Μάλιστα, ορισμένα τα 'στειλε και... ταχυδρομικώς όπως προβλέπουν οι νέοι κανόνες. Αν μη τι άλλο, έκανε το χρέος του για την... είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, με την αύξηση των εσόδων. Μικρή παρηγοριά βέβαια, αφού χθες ήταν πάλι σε αναμμένα κάρβουνα λόγω της νέας απαγωγής λεωφορείου.

***

ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ περίτρανα η υπόθεση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα, όταν αρχίζουν οι φαγωμάρες στο εσωτερικό της Εκκλησίας, ή μάλλον όταν κορυφώνονται, γιατί έχουν αρχίσει εδώ και καιρό, τύφλα να έχουν οι κόντρες στα κόμματα.

***

Διότι εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο σκοτεινά και μπερδεμένα και ουδείς μπορεί να βγάλει άκρη. Πάντως, στο τέλος όλοι καταλήγουν σε ευλογίες, ασχέτως αν πριν λίγη ώρα... ξεριζώνονταν μούσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ