Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Ακολουθούν πολιτική απαξίωσης των ελληνικών σιδηροδρόμων

Eurokinissi

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, με Θέμα την απαξίωση των ελληνικών σιδηροδρόμων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Η πολιτική απαξίωσης των ελληνικών σιδηροδρόμων που ακολούθησαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει σήμερα τον ΟΣΕ σε οριακή λειτουργία. Με την κατάργηση και συμπύκνωση βασικών δρομολογίων, τις πολύωρες καθυστερήσεις, αλλά και τα συχνά ατυχήματα, πλήττεται η αξιοπιστία απέναντι σε ένα από τα πιο ασφαλή μέσα μεταφοράς.

Οι συχνές διαμαρτυρίες και η οργή από μέρους των επιβατών είναι συχνό φαινόμενο στον ΟΣΕ. Αποκορύφωμα η πρόσφατη άρνηση επιβατών, αμαξοστοιχίας που εκτελούσε δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα να πληρώσουν εισιτήριο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους για συχνές καθυστερήσεις. Εκατοντάδες άλλοι επιβάτες, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι, φοιτητές, κάτοικοι των περιοχών μεταξύ Χαλκίδας - Οινόης, έχουν συγκεντρώσει υπογραφές και με έγγραφη διαμαρτυρία - καταγγελία προς την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΣΕ ζητούν όχι μόνο να ξαναρχίσουν τα δρομολόγια που καταργήθηκαν σε ώρες αιχμής, αλλά να πυκνώσουν, ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τη μετάβασή τους από και προς τη δουλειά τους.

Οι αρμόδιοι παρουσιάζουν τις ελλείψεις σε τροχαίο υλικό ως αιτία της μη ομαλής διεξαγωγής των δρομολογίων, ωστόσο 25 ηλεκτροκινούμενες αμαξοστοιχίες σκουριάζουν στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης, επειδή δεν υπάρχει ηλεκτροκίνηση στο δίκτυο.

Αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που έχει μπει σε τροχιά η πλήρης απελευθέρωση των επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών και που βρίσκεται σε εξέλιξη μεγαλόπνοο σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών, που όμως, όπως φαίνεται, δε γίνεται με σκοπό να καρπωθεί τα οφέλη του η λαϊκή οικογένεια, αλλά να συγκεντρωθεί κέρδος σε βάρος της.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  • Αν θα ανακληθεί η απόφαση για την κατάργηση δρομολογίων και αν θα γίνουν πιο συχνά, ώστε να εξυπηρετήσουν σε καθημερινή βάση εργαζόμενους και φοιτητές.
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και συντήρησης των σιδηροδρόμων και επιπλέον να αξιοποιηθούν, αλλά και να αναπτυχθούν νέες υποδομές, ανάλογες των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας, οι οποίες θα εξασφαλίζουν τη γρήγορη, φθηνή και ασφαλή μετακίνηση».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στην κατάργηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων (2009-09-02 00:00:00.0)
Σύγκρουση τρένων στον Μπράλο (2008-07-15 00:00:00.0)
Από το κακό στο χειρότερο (2008-01-27 00:00:00.0)
Τρίτωσε το ...κακό στον ΟΣΕ (2003-12-19 00:00:00.0)
Υπέρογκες αυξήσεις σε εισιτήρια του ΟΣΕ (2003-01-17 00:00:00.0)
Ποινικοποίηση μέσω του ΟΣΕ; (1995-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ