Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των Κινημάτων Ειρήνης

Συμμετέχουν αντιπροσωπεία του ΠΣΕ και εκπρόσωποι από Ελλάδα, Σερβία, Κροατία, Αλβανία, Τουρκία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουκρανία

  • Αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο οι εργασίες της διήμερης Συνάντησης των Βαλκανικών Κινημάτων Ειρήνης με θέμα «Βαλκάνια χωρίς ΝΑΤΟ, ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατεύματα». Η Συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ). Τα Κινήματα Ειρήνης θα ανταλλάξουν εμπειρίες και θα σχεδιάσουν τις απαραίτητες κοινές αντιδράσεις, για την αναχαίτιση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην περιοχή και την οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.
  • Σχετικά με τις θέσεις κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για το όνομα της FYROM, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επίσης αποκρύπτουν ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στη FYROM με τη δική τους συμφωνία και ότι το νέο κράτος - προτεκτοράτο που δημιουργείται, το Κοσσυφοπέδιο, δημιουργείται με τη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και με την αποστολή στρατού της ΕΕ. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί. Πρέπει με την πάλη του να βάλει βέτο σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ».

ΣΕΛ.  6   -   8

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ