Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις μαζικών φορέων και οργανώσεων

Να αντιπαλέψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών που προωθούνται με την «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου, καλούν τον ελληνικό λαό φορείς και οργανώσεις του μαζικού κινήματος, καταγγέλλοντας τους νέους κινδύνους που κρέμονται πάνω απ' τα κεφάλια των εργαζομένων των Βαλκανίων.

-- Τη «μονομερή» επιτηρούμενη «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου, πράξη που παραβιάζει τις αποφάσεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και βαίνει ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, καταδικάζει με ανακοίνωσή του και το σωματείο για την υποστήριξη και τη διάδοση της ταινίας μικρού μήκους «Μικρό». Οι «μικρομηκάδες» εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση «ανοίγει δρόμο για επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και όχι μόνο» και υπογραμμίζουν ότι «οι λαοί τον Βαλκανίων όπως και όλου του κόσμου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία, φορείς και μεμονωμένους καλλιτέχνες να καταδικάσουν την απόφαση αυτή. Κανένας Πόλεμος. Καμία ψεύτικη "Ειρήνη" έξω από τα συμφέροντα των Λαών».

-- Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καλεί τους εργάτες του κλάδου να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Βαλκάνια, ώστε να δώσουν από κοινού την πάλη για την ανατροπή των σχεδίων των ιμπεριαλιστών.

«Η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου που στηρίζεται από τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ είναι η συνέχεια εκείνης της πολιτικής που διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία με τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς το 1999 και εγκατέστησε στην περιοχή αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις», επισημαίνει η Ομοσπονδία. Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι η εργατική τάξη της χώρας μας πρέπει να καταδικάσει την πολιτική των κυβερνήσεων που βοηθούν τους δυνάστες των λαών, να απαιτήσει την άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

-- Στόχος των ΗΠΑ και της ΕΕ «είναι να υποτάξουν κάθε φωνή αντίστασης στην περιοχή μας», σημειώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), προσθέτοντας ότι οι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν την αλλαγή των συνόρων και τη δημιουργία κρατών - σφραγίδων όπου τον έλεγχο και την κηδεμονία θα την έχουν οι ίδιοι. «Να αντιπαλέψουμε τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και να καταδικάσουμε τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια το μόνο που κάνουν είναι να συναγωνίζονται στο ποιος θα είναι πιο υποτελής στους δυνάστες των λαών», τονίζει η Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ