Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Συμπόρευση στα σοβαρά θέματα της Παιδείας

Αποκαλύφθηκε στη Βουλή, παρά τις φραστικές αντιπαραθέσεις των Καραμανλή - Παπανδρέου

Δικομματική αντιπαράθεση υπήρξε χτες στη Βουλή ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου για τα θέματα της Παιδείας, η οποία όμως παρά τις φραστικές κορόνες δεν μπόρεσε να κρύψει τη συμπόρευση των δύο κομμάτων σε σοβαρά θέματα, όπως αυτό της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αδιάλλακτος στη συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθεί, λέγοντας ότι ο νόμος - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί «όπως ακριβώς έχει ψηφιστεί» και τονίζοντας ότι «η μεταρρύθμιση δε σταματάει». Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον κατηγόρησε ότι για λόγους κομματικής σκοπιμότητας δεν τόλμησε να «συμπράξει στις μεταρρυθμίσεις που και ο ίδιος θεωρούσε απόλυτα αναγκαίες», κάνοντας αναφορά στη θέση του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί η ανώτατη εκπαίδευση.

Ο Κ. Καραμανλής είπε ότι η κυβέρνησή του δρομολογεί μία σειρά «μεταρρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Παιδεία. Εκανε λόγο για έναρξη διαλόγου για να διαμορφωθεί σε βάθος χρόνου ένα νέο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, το οποίο θα συμβάλει στην ενίσχυση της αυτοδυναμίας του Λυκείου και «την ακύρωση των αναγκών που τροφοδοτούν την ανάπτυξη της παραπαιδείας».

Ο Γ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε «το έργο» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά αναγνώρισε τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη της παραπαιδείας. Λίγες μόνο μέρες μετά τη δήλωσή του ότι εξακολουθεί να συμφωνεί με την αναθεώρηση του άρθρου 16, χτες είπε ότι η επιμονή της κυβέρνησης «και των άλλων κομμάτων στο άρθρο 16 είναι εμμονή που μου θυμίζει αυτόν που του έδειχναν τον ήλιο και αυτός κοιτούσε το δάχτυλο. Εσείς έχετε κολλήσει τα μάτια σας στο δάχτυλο, που είναι το άρθρο 16»!

Αναφορά έγινε και στην πρόσφατη υπόθεση με τα blog, με τον Γ. Παπανδρέου να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκει την «ποινικοποίηση του διαδικτύου» και τον Κ. Καραμανλή να απαντά ότι η κυβέρνηση προχωρά στη θέσπιση «των ελάχιστων εκείνων κανόνων για την καταπολέμηση ποινικών αδικημάτων κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας του πολίτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ