Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Να επιστρέψουν στα κράτη τους όλοι οι στρατοί

Διακήρυξη της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα σε διακήρυξή της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Με διάφορα προσχήματα κυβερνήσεων ιμπεριαλιστικού προσανατολισμού στέλνονται στρατοί ενάντια σε άλλα κράτη και λαούς και εξαπολύοντας πολέμους κατακτούν εδάφη, διαμελίζουν κράτη, εξολοθρεύουν πληθυσμούς, καταστρέφουν πολιτισμούς.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των πολέμων οι απώλειες μεταξύ των αόπλων ξεπερνούν κατά πολύ αυτές των ενόπλων.

Οι Διεθνείς Συνθήκες και Συμφωνίες, ο ΟΗΕ, το Διεθνές Δίκαιο απαξιώνονται, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ποδηγετείται, στρατιωτικοί οργανισμοί, όπως το ΝΑΤΟ, χρησιμοποιούνται για επιθετικούς και κατακτητικούς σκοπούς, το περιβάλλον καταστρέφεται, τα βασανιστήρια χρησιμοποιούνται ως μέσον ανάκρισης, η πείνα, η εκμετάλλευση και η αναζωπύρωση των εθνικισμών και του θρησκευτικού φανατισμού, η παραβίαση των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων, η κατάργηση των συνόρων, όλα επιτρέπονται και επιβάλλονται διά των όπλων και των μισθοφόρων εν ονόματι του κέρδους των λίγων, ο ιμπεριαλισμός επιτίθεται.

Οι στρατοί αυτοί, που είναι κρατικοί ή ιδιωτικοί επαγγελματικοί - μισθοφορικοί και σε κάποιες περιπτώσεις τμήματα εθνικών στρατών, όπως της Ελλάδας, ελέγχονται και αξιοποιούνται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Ο στόχος αυτών των εκστρατειών και των επεμβάσεων είναι ο έλεγχος των αντίστοιχων περιοχών και λαών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων ροής των προϊόντων και κύρια του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Προς όφελος των ιδιοκτητών μεγάλων εταιρειών, προς όφελος της άρχουσας τάξης των χωρών απ' όπου προέρχονται οι κατακτητές, προς όφελος των ιμπεριαλιστών.

Παράλληλα με τις επεμβάσεις έχουμε και την αναδιάταξη και ανάπτυξη των στρατιωτικών βάσεων κυρίως των ΗΠΑ με επιπλέον στόχους τον ουσιαστικό έλεγχο της υδρογείου αλλά κυρίως περιοχών με αυξημένο στρατηγικό ενδιαφέρον, όπως η Ευρασία, τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η Κασπία θάλασσα και τα κράτη με ενεργειακά αποθέματα, με μεγάλους πληθυσμούς και ανερχόμενες ανταγωνιστικές οικονομίες.

Μ' όλα αυτά οι λαοί αντιστέκονται, οι άνθρωποι της ειρήνης αντιστέκονται.

Τη χρονιά αυτή των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ και του από μακρού λησμονημένου πνεύματός τους, απαιτούμε από τον ΟΗΕ, τις κυβερνήσεις των στρατών εκστρατείας, τα αντίστοιχα Κοινοβούλια, τους στρατιωτικούς που συμμετέχουν στις επεμβάσεις, να ενεργήσουν ώστε άμεσα:

  • Οι ξένες βάσεις να φύγουν από τις χώρες όπου έχουν εγκατασταθεί.
  • Τα ξένα στρατεύματα να επιστρέψουν πίσω από τα σύνορα των κρατών από όπου προέρχονται».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρώσος ΥΠΕΞ: «Πιθανές επιθέσεις στρατού και αντικαθεστωτικών κατά τζιχαντιστών» (2017-01-26 00:00:00.0)
Νέα χερσαία επιδρομή (2015-08-29 00:00:00.0)
Επικίνδυνες για το λαό αποστολές (2014-11-02 00:00:00.0)
Επικίνδυνες για το λαό αποστολές (2014-11-02 00:00:00.0)
Σκέψεις γύρω από την ανακοίνωση του σέρβικου στρατού (1999-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ