Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Associated Press

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ορκίστηκε χτες η νέα κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, που επανέλαβε τις δεσμεύσεις του προγράμματός του, περί επίτευξης «δίκαιης λύσης στο Κυπριακό» και για μία πιο δίκαιη κοινωνία. Ο νέος Πρόεδρος ζήτησε από τους υπουργούς να εργαστούν σκληρά και να παραμείνουν συνεπείς στις διακηρύξεις της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι από την επιτυχία του προγράμματος κρίνεται και η αξιοπιστία τους.

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Δ. Χριστόφιας τόνισε ότι «η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής πρέπει να χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά και κοινωνική ευαισθησία», σημειώνοντας παράλληλα ότι τα υπουργεία και οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες.

Και ενώ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει καλέσει επανειλημμένως την τουρκοκυπριακή πλευρά σε συζητήσεις, για προώθηση της επίλυσης του κατοχικού προβλήματος, ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αποδεικνύει ότι δεν προτίθεται να απαγκιστρωθεί από την τουρκική κηδεμονία, καθώς ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αγκυρα για διαβουλεύσεις επί της πολιτικής απέναντι στη νέα ηγεσία της ελεύθερης Κύπρου.

Ο Μ. Ταλάτ προκρίνει ως κατάλληλο χρόνο έναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό τα τέλη Απρίλη και αφού θα έχουν προηγηθεί οι συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, με τον ίδιο και τον Κύπριο Πρόεδρο.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επανέλαβε χτες την προσήλωσή του στο «σχέδιο Ανάν», προσπαθώντας παράλληλα να διασκεδάσει παλαιότερες δηλώσεις του, όπου ισχυριζόταν ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί και δύο κράτη, εμφανιζόμενος τώρα να υποστηρίζει την «ενότητα της Κύπρου», ως το μοναδικό μέλλον του νησιού...

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Μάικλ Μόλερ, από την πλευρά του διαπιστώνει «καλή διάθεση» όσον αφορά στο εθνικό ζήτημα, μετά και τη συνάντηση που είχε χτες με τον Μ. Ταλάτ. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα θέσει στον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια το άνοιγμα από και προς τα Κατεχόμενα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι έθεσε το θέμα και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη στη χτεσινή τους συνάντηση. «Ο κ. Ταλάτ είναι αρκετά έτοιμος να το ανοίξει (το οδόφραγμα στην οδό Λήδρας) και ελπίζω και ο κύριος Χριστόφιας να είναι επίσης. Ετσι με λίγη τύχη θα τα καταφέρουμε τελικά», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν αυτό θα γίνει σύντομα, ο Μ. Μόλερ είπε πως δε γνωρίζει το πόσο σύντομα θα ανοίξει το οδόφραγμα, εξηγώντας ότι αυτό εξαρτάται από τους δύο ηγέτες.

Τη Δευτέρα ο Μ. Μόλερ έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δ. Χριστόφια με στόχο να καθοριστεί η συνάντηση των δύο ηγετών, το συντομότερο δυνατόν.

Την Τρίτη ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα βρίσκεται στην Αθήνα και την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρόνος διαπραγματεύσεων το 2008 (2009-01-06 00:00:00.0)
Κατοχικοί παραβίασαν τη συμφωνία διάνοιξης της οδού Λήδρας (2008-04-05 00:00:00.0)
Στα Κατεχόμενα ο Μπουγιούκανιντ (2008-03-27 00:00:00.0)
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Δημήτρης Χριστόφιας (2008-03-05 00:00:00.0)
Σειρά παίρνει το οδόφραγμα Λιμνίτη (2007-03-14 00:00:00.0)
Συνάντηση Χριστόφια - Ταλάτ (2006-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ