Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το κράτος των αστών και οι μετανάστες

Το πώς συμπεριφέρεται στους μετανάστες και τους πρόσφυγες το κράτος της Σέγκεν και της ευρωενωσίτικης μεταναστευτικής πολιτικής των γκέτο - όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά - μας το κατέστησε σαφέστατο προχτές στη Βουλή ο κ. Νάκος, υφυπουργός Εσωτερικών. Αντί να δώσει εξηγήσεις, γιατί αυτοί οι άνθρωποι - ή μήπως δεν είναι άνθρωποι αυτοί, τελικά; - διαβιούν κάτω από άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες, στην Πάτρα, στην Εύβοια, στην Πεντέλη κ.α., προσπάθησε να ξεφύγει κινδυνολογώντας για τις θέσεις του ΚΚΕ. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει πως οι θέσεις ανθρωπιάς του ΚΚΕ αποτελούν «προσκλητήριο για τον οποιονδήποτε θέλει να έρθει στη χώρα μας».

Εν ολίγοις, την αναγκαστική είσοδο των μεταναστών στη χώρα τη χαρακτηρίζει «μπάτε σκύλοι αλέστε» (όπου «σκύλοι», κατά την κυβέρνηση, είναι οι μετανάστες) και ο κ. Νάκος είναι ο «σεμνός και ταπεινός» ταγός της ευταξίας και μάλιστα μιας ευταξίας αποκαθαρμένης από μεταναστευτικά «μικρόβια»...

*

Τι δεν είπε, όμως, ο κ. Νάκος:

Οτι οι άνθρωποι αυτοί, εξαιτίας της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, αναγκάζονται να διαμένουν σε χώρους ακατάλληλους ακόμη και για να σταβλίζονται ζώα. Μικρές τετράγωνες κατασκευές από νάιλον των 10 τετραγωνικών μέτρων, μέσα στις οποίες στοιβάζονται από 10 έως 20 άτομα, αποτελούν τα σπίτια τους. Κάθονται και κοιμούνται σε ξύλινες παλέτες. Πόσιμο νερό, τουαλέτα, ρεύμα είναι άγνωστες λέξεις. Η ατομική τους υγιεινή και το μπάνιο γίνεται καταμεσής του δρόμου, από κάποια υπαίθρια παροχή νερού για να καλύψει τις ανάγκες εκατοντάδων ανθρώπων...

*

Τι άφησε να «εννοηθεί» ο κ. Νάκος: Οτι οι άνθρωποι αυτοί, όσοι εν πάση περιπτώσει κατάφεραν να επιζήσουν και δε σκοτώθηκαν από τις βόμβες των αεροπλάνων που απογειώθηκαν από τη Σούδα και τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όσοι δε μετατράπηκαν σε «παράπλευρες απώλειες» στις «ειρηνευτικές» αποστολές που συμμετέχει και η Ελλάδα (από Ιράκ μέχρι Αφγανιστάν), όσοι δε διαμελίστηκαν στα ναρκοπέδια του Εβρου, όσοι δεν έγιναν τροφή για τα σκυλόψαρα των ελληνικών θαλασσών, όσοι δεν πετάχτηκαν στο πέλαγος από τους δουλέμπορους και όσοι δεν απήχθησαν από πράκτορες μυστικών υπηρεσιών όπως οι δύσμοιροι Πακιστανοί (αλήθεια τι απέγιναν αυτοί, κ. Νάκο;), θα «ξεράσουν» το γάλα της μάνας τους.

Οσοι, δηλαδή, αποδείχτηκαν εφτάψυχοι θα «μαρτυρήσουν» είτε στους καταυλισμούς - στάβλους στους οποίους ρίχτηκαν από τους διαχειριστές της κληρονομιάς του «Ξένιου Διός», είτε θα γίνουν αντικείμενο ανηλεούς κυνηγητού από την αστυνομία και θα νιώσουν τι θα πει «φιλοξενία» σε μπουντρούμια ανάλογα με εκείνα του τμήματος Ομονοίας, όπου επιδιδόταν στα γνωστά του ...ανδραγαθήματα εκείνος ο «κύριος» της ΕΛ.ΑΣ.

*

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, είναι υπόλογες για το συντελούμενο έγκλημα διαρκείας. Η απάντηση του κ. Νάκου αποδεικνύει ότι οι κυβερνώντες όχι μόνο γνωρίζουν τις συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς. Αλλά και ότι είναι δική τους επιλογή, επιλογή του κράτους των αστών με τους «πολιτισμένους» τρόπους και τις «φιλόζωες» κυρίες, τούτοι οι κυνηγημένοι, οι ξεκληρισμένοι, οι πρόσφυγες λόγω του πολέμου και της φτώχειας, οι μετανάστες (χρήσιμοι κατά τ' άλλα στο μεγάλο κεφάλαιο για να μειώνει το «εργασιακό κόστος» και να συμπιέζει τις εργασιακές σχέσεις) να αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμο είδος.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ