Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύεται σήμερα ο Παντελής Μανταλόβας

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Μελισσίων, θα γίνει η πολιτική κηδεία του σ. Παντελή Μανταλόβα, μέλους του ΚΚΕ από το 1943, που «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, σε ηλικία 84 ετών.

Ο Π. Μανταλόβας γεννήθηκε το 1924. Στη φασιστική κατοχή πολέμησε μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Το 1946 συλλαμβάνεται και περνά 17 χρόνια στη φυλακή και την εξορία. Απολύθηκε το 1963 και εντάχθηκε στην ΕΔΑ. Στη διάρκεια της χούντας ήταν παράνομος. Στη μεταπολίτευση δουλεύει δραστήρια μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ στην Αθήνα, ως μέλος Γραφείου Αχτιδικής Επιτροπής αρχικά, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟΑ στη συνέχεια, ενώ έως τώρα ήταν μέλος της ΚΟΒ Μελισσίων της Βόρειας Αχτίδας της ΚΟΑ.

Η μετάβαση στο νεκροταφείο μπορεί να γίνει και με τη γραμμή των αστικών λεωφορείων 410 Ανω Μελίσσια - Σταθμός Αμαρουσίου, που έχει σύνδεση με τον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) στο Μαρούσι.

  • Αντί για στεφάνι στη μνήμη του σ. Παντελή, η Ευσταθία Κουτσούμπα, από τη Λαμία, προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ και ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Τασία Κοντογιάννη 50 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ