Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πιστό στις αντιλαϊκές επιλογές

Πίστη στον «ευρωμονόδρομο», στις αντιλαϊκές επιταγές της ΟΝΕ και την καταστρεπτική για τους λαούς παρουσία των ιμπεριαλιστών στη Βαλκανική, επιμένει να διακηρύττει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Με μόνη, τελικά, έγνοια της το αν θα πειθαρχήσουν όλα τα στελέχη του κόμματος στις επιλογές της για τη διαχείριση του συστήματος.

Ο πρόεδρος Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην κεντρική οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, άσκησε κριτική στην ΕΕ για την «αποστασιοποίησή» της από τα Βαλκάνια (!) κι ότι «ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η Ευρώπη και η Ελλάδα το θέμα του Κοσσόβου, αποτελεί πλήγμα πισωγυρίσματος για ολόκληρη την περιοχή». Τι άλλο να πει; Επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και επί υπουργίας του στο ΥΠΕΞ, περνούσαν οι ΝΑΤΟικοί από το Λιτόχωρο και τη Θεσσαλονίκη για να καταλάβουν την επαρχία της κυρίαρχης τότε Γιουγκοσλαβίας και να οδηγήσουν στις σημερινές - επικίνδυνες για όλους - εξελίξεις.

Στη σκοπιανή ονοματολογία, τάχθηκε κατά της διπλής ονομασίας και των συλλαλητηρίων («μία ονομασία, για όλες τις χρήσεις, σύνθετη, με γεωγραφικό προσδιορισμό» ζήτησε). Αποσιώπησε τη συμμετοχή του κόμματός του - μαζί με ΝΔ, ΣΥΝ - στις προηγούμενες εθνικιστικές συγκεντρώσεις ή τις ακραίες θέσεις που έπαιρνε τότε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, όπως και τις παλαιότερες δηλώσεις Πάγκαλου που επανέρχονται σήμερα στα ΜΜΕ, ότι η υπόθεση του ονόματος έχει χαθεί. Επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλους αναγνώρισαν στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές το δικαίωμα του επιδιαιτητή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Υπεραμύνθηκε του έργου των κυβερνήσεων Σημίτη και του «ευρωμονόδρομου» («καταφέραμε, απ' τη μιζέρια των Βαλκανίων, να μπούμε όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά και στον σκληρό πυρήνα της ΟΝΕ») κι επιτέθηκε στη ΝΔ, διεκδικώντας το ρόλο καλύτερου διαχειριστή.

Ακολούθως αναλώθηκε σε παραινέσεις προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στο επερχόμενο συνέδριό του. Οτι χρειάζεται ψυχική και πολιτική ενότητα, «χωρίς διακρίσεις σε δήθεν νικητές ή ηττημένους της 11ης Νοεμβρίου» (ακόμα εκεί έχουν μείνει). Μάλιστα, ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει «πειθαρχία (...) απ' όλους».

Στη μάζωξή τους, η υπεύθυνη Καταστατικού, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, κατέθεσε τις καταστατικές αλλαγές που προωθούν, μάλλον με το βλέμμα στο ΣΥΝ και την ψηφοθηρική χρησιμοποίηση νέων προσώπων ως πανάκεια. Π.χ., ότι κατοχυρώνεται συμμετοχή τουλάχιστον 15% νέων στα συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Ο γραμματέας του κόμματος, Ν. Αθανασάκης, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρόσφατη διαδικασία εκλογής συνέδρων όπου μέχρι και διπλές κάλπες στήθηκαν βενιζελικών έναντι παπανδρεϊκών, ενώ ο συντονιστής της οργάνωσης του συνεδρίου, Χρ. Πολυζωγόπουλος, ζήτησε «πολιτική ενότητα, πολιτική συνοχή. Οχι επίπλαστα, όχι κοροϊδία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ