Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Κινητοποιήσεις» για το θεαθήναι

«Κινητοποίηση» - πυροτέχνημα για τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πραγματοποίησε χτες η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ενώ αντίστοιχη... κινητοποίηση στη Βουλή έχει προγραμματίσει για σήμερα η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ).

Είναι σαφές ότι σε μια περίοδο που τα προβλήματα συνολικά των λαϊκών στρωμάτων, και ιδιαίτερα των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογενειών τους οξύνονται οδηγώντας τους στην εξαθλίωση, εξαναγκάζονται ακόμα και οι πλειοψηφίες των συμβιβασμένων οργανώσεων των αναπήρων να κάνουν κάτι για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Αλλά και αυτές οι... ψευτοκινητοποιήσεις αποφεύγουν ακόμα και να ακουμπήσουν το κύριο: Να αναδείξουν και πολύ περισσότερο να αντιπαλέψουν τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματα για τις λαϊκές οικογένειες. Αντίθετα, οι αποσπασματικές διεκδικήσεις - π.χ. να εξαιρεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με αναπηρία από τα νέα φορολογικά μέτρα - λες και τα άλλα προβλήματα των αναπήρων είναι λυμένα, διευκολύνουν την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης.

Οι ανάπηροι, οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν και πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη και μαζί με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ