Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΝΙΕΡΕΣ» ΜΠΙΖΝΕΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Αθωώνει εαυτόν και πολιτική η κυβέρνηση

Επικροτεί το «αθωωτικό πόρισμα» του Γ. Σανιδά για τους δήθεν «παραπλανηθέντες υπουργούς» και φορτώνει για ακόμα μια φορά στις πλάτες της Δικαιοσύνης τη διαλεύκανση ενός κατ' εξοχήν πολιτικού σκανδάλου

Να αθωώσει την ίδια και την πολιτική της επιχειρεί και στο σκάνδαλο του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας στη Μονή Βατοπεδίου η κυβέρνηση, δίνοντας το σινιάλο για το κουκούλωμα της υπόθεσης.

Με αφορμή την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που χαρακτήρισε άκυρες όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους και ζήτησε έρευνα από μηδενική βάση, η κυβέρνηση οχυρώθηκε και αυτή τη φορά πίσω από τη Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα όμως υπερθεμάτισε της θέσης του Γ. Σανιδά που είχε σπεύσει να αθωώσει προκαταβολικά τους υπουργούς με τον ανυπόστατο και αστείο ισχυρισμό ότι «παραπλανήθηκαν» από τα κρατικά γνωμοδοτικά όργανα! «Αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να ρίξει την ιδιαίτερη ματιά της πάνω σε αυτό το θέμα και να δώσει τη λύση σε ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη στην Ελλάδα», ήταν η «πάγια» απάντηση του Θ. Ρουσόπουλου. Παρ' όλο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δε σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις και ενέργειες, ωστόσο έσπευσε να επικροτήσει το «πόρισμα» του Γ. Σανιδά ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους υπουργούς, επειδή τάχα «παραπλανήθηκαν» από τις κρατικές υπηρεσίες!

«Οι υπουργοί ενήργησαν με βάση το Σύνταγμα», πλειοδότησε ο εκπρόσωπος, παραπέμποντας στο άρθρο 100 του Συντάγματος που αναφέρει...«τι ακριβώς είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους». Οι υπουργοί λοιπόν, σύμφωνα με τον Θ. Ρουσόπουλο, ζήτησαν από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδοτήσεις και άρα «έκαναν αυτό το οποίο επιβάλει το καθήκον τους»!... Και με σκοπό την εμπέδωση επανέλαβε: Οι υπουργοί «ενήργησαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων τους».

Αθώος δηλώνει και ο υφυπουργός Π. Δούκας που συνυπέγραψε το 2006 τις αποφάσεις που έδιναν το «πράσινο φως» στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να προχωρήσει στην ανταλλαγή ακινήτων του Δημοσίου με ακίνητα στη λίμνη Βιστωνίδα. «Δεν είναι δική μου δουλειά να ανταλλάσσω κτήματα με Μονές», υποστήριξε σε χτεσινές του δηλώσεις, διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει υπογράψει καμιά ανταλλαγή, μεταξύ δημόσιου κτήματος και της Μονής Βατοπεδίου». Παραδέχτηκε πάντως ότι είχε δώσει εντολή στην Κτηματική Εταιρεία «να δει τα διαδικαστικά της ανταλλαγής των κτημάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τα κτήματα της Μονής Βατοπεδίου στη Βιστωνίδα». Ταυτόχρονα «έδειξε» προς την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ήταν δικό του αίτημα η ανταλλαγή ακινήτων του Δημοσίου με τη Μονή. Οσον αφορά την κυριότητα των οικοπέδων της λίμνης Βιστωνίδας, επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι ήδη από το 2003 είχε «ξεκαθαρίσει» το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δημοσίων κτημάτων γύρω από τη Λίμνη Βιστωνίδα υπέρ της Μονής Βατοπεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ