Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το νερό ... νεράκι!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μετά τις αυξήσεις στα διόδια, στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα άλλα είδη πρώτης ανάγκης, μαζί με αυτά των σχολικών ειδών, οι τιμές των οποίων τραβούν την ανηφόρα και φέτος, οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα αντιμετωπίσουν από τον Οκτώβρη και τους αυξημένους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για αυξήσεις στα τιμολόγια νερού γύρω στο 3,5% και για αυξήσεις στα τέλη αποχέτευσης γύρω στο 8%. Παράλληλα, όλα αυτά δεν αποκλείεται να συνοδευτούν με ένα νέο χαράτσι που θα επιβληθεί για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας, το αποκαλούμενο και «Ψυτταλειόσημο»...

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και η κυβέρνηση για την επιβολή των αυξήσεων αυτών θα επικαλεστούν τη λειψυδρία και τα αυξημένα έξοδα για την άντληση νερού από την Υλίκη. Είναι, όμως ο πραγματικός λόγος αυτός; Ασφαλώς και δεν είναι. Η ΕΥΔΑΠ, στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολούθησαν και ακολουθούν τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, δε λειτουργεί ως δημόσια και κοινωφελής επιχείρηση, αλλά ως μια καθαρά ιδιωτική επιχείρηση με σκοπό αποκλειστικά το κέρδος, σε όφελος των ιδιωτών μετόχων της. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κέρδη της το 2007, μετά από τους φόρους, έφτασαν στα 43,3 εκατ. ευρώ, έναντι 33,3 του 2006, δηλαδή αυξημένα κατά 30%!

Το μόνο που τους ενδιαφέρει, λοιπόν, είναι τα κέρδη κι όχι το ενδεχόμενο λειψυδρίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ