Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Συνολικά 185 παιδιά εκτός σταθμών

Παράσταση διαμαρτυρίας της Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας, προς τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο

Τα τεράστια προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς και συνολικά στην προσχολική αγωγή, σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, κατά τη χτεσινή παράσταση - διάβημα διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν προς τη δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) και τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Ασκούνη.

Εξαρχής, οι εκπρόσωποι της παράταξης, επισήμαναν πως είναι συνολικό το πρόβλημα και επισήμανε τόσο τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες, όσο και τις ευθύνες της ηγεσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ).

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που παρέδωσαν:

  • Απ' τις 135 αιτήσεις για τα παιδικά κέντρα, δεν ικανοποιήθηκαν οι 68 (ποσοστό 51,4%).
  • Απ' τις 245 αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς, δεν ικανοποιήθηκαν οι 40 (ποσοστό 16,4%).
  • Απ' τις 137 συνολικά αιτήσεις για τους βρεφικούς σταθμούς δεν ικανοποιήθηκαν οι 77 (ποσοστό 56,3% των βρεφών έμεινε εκτός).

Οπως τόνισαν, το ζήτημα είναι όλα τα παιδιά που κάνουν αίτηση να γίνονται δεκτά στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Τόνισαν, δε, πως η κοινωνική πρόνοια είναι θέμα κρατικής πολιτικής. Κατήγγειλαν, τέλος, το γεγονός ότι ενώ αποφασίστηκε η υποχρεωτική προσχολική αγωγή, για ένα χρόνο, εντούτοις, δεν υπάρχουν δημόσια νηπιαγωγεία που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών, με αποτέλεσμα οι γονείς να προσφεύγουν σε ιδιωτικά.

«Εμείς», τόνισε ο Βασίλης Δημόπουλος, επικεφαλής της παράταξης, «προβάλαμε, τη θέση ότι πρέπει, οι βρεφικοί, παιδικοί σταθμοί και τα κέντρα παιδικής απασχόλησης να είναι δωρεάν, ενιαία για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κριτήρια που να αποκλείουν χιλιάδες παιδιά. Να μην είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - που διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα της κοινωνικής πρόνοιας και υποχρηματοδοτείται από την κεντρική διοίκηση - γεγονός που οδηγεί στην επιβολή υψηλών τροφείων στους εργαζόμενους και κυρίως νέα ζευγάρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ