Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η.. .«άλλη διακυβέρνηση»

Βγήκε χτες η «Χαριλάου Τρικούπη» και, με στόχο να στηρίξει το ψευδεπίγραφο σύνθημα της... «άλλης διακυβέρνησης» που διατυμπανίζει το ΠΑΣΟΚ και θα προτάξει και ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της ΔΕΘ, έφερε το παράδειγμα της φορολογίας για να υποστηρίξει: «Δεν έχουμε καμιά σχέση με τη ΝΔ».

Οπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη: «Δεν ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μείωσε 10 ολόκληρες μονάδες τη φορολογία στα κέρδη μεγαλομετόχων 200 μεγαλοεπιχειρήσεων, χαρίζοντάς τους και "φεσώνοντας" το κράτος, 1 δισ. ευρώ το χρόνο». Σωστή η επισήμανση, δεν ήταν όντως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί δε διατήρησε την εξουσία. Αν όμως το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε τις εκλογές του 2004 είχε ήδη δεσμευτεί, μέσω του κυβερνητικού του προγράμματος, απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο να συνεχίσει με συνέπεια τη στήριξη των συμφερόντων του. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμά του με τίτλο «Το σχέδιο για τη χώρα. Η αντίληψή μας. Οι προτάσεις μας», στη σελίδα 17, όπου παρουσιάζονται οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την «αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος», ανάμεσα στους βασικούς στόχους είναι: «Η μείωση του συντελεστή φορολογίας των ΑΕ και ΕΠΕ έως 30% με προοπτική το 25%»!! Δηλαδή ό,τι έπραξε η ΝΔ, που μείωσε τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου από 35% (που την παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ) σε 25%!

Αυτά το 2004, αλλά και σήμερα, τέσσερα χρονιά μετά, το ΠΑΣΟΚ παραμένει πιστό στις θέσεις του. Στις 2 Σεπτέμβρη 2008 η υπεύθυνη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λ. Κατσέλη κλήθηκε από το «Ρ» να διατυπώσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου, να μειώσει ακόμα περισσότερο το φορολογικό συντελεστή για τις μεγάλες επιχειρήσεις από το 25% στο 20%, και απάντησε: «Κοιτάξτε, το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και είναι υπέρ της τόνωσης των επενδύσεων. Γι' αυτό στις προτάσεις μας πάντοτε μιλάμε για στοχευμένα κίνητρα που περιλαμβάνουν και φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της έρευνας, της καινοτομίας, των επενδύσεων»!!

Η πολιτική που στήριξε και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχει σχέση μ' αυτή της ΝΔ αλλά είναι ταυτόσημη, αφού πηγάζει από την ίδια στρατηγική κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τα περί... «άλλης διακυβέρνησης» θα γίνουν σύνθημα και θα μείνουν σύνθημα, με στόχο να ξεγελάσουν και να παραπλανήσουν το λαό.


Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ