Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Οι ανάγκες των παιδιών βορά στους εμπόρους

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αθηνών, Πειραιώς και περιχώρων

«Είναι δικαίωμα των παιδιών των εργαζομένων η προσχολική αγωγή και υποχρέωση του κράτους η δωρεάν παροχή της».

Αυτό δηλώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αθηνών, Πειραιώς και περιχώρων, με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην προσχολική αγωγή.

«Η κυβέρνηση και με την ανακοίνωσή της για τη μονοετή προσχολική αγωγή, ενισχύει την παραπέρα εμπορευματοποίησή της πιστή στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ. Η πολιτική αυτή παραδίνει τις ανάγκες των παιδιών και των γονέων τους βορά στους εμπόρους της προσχολικής αγωγής. Σήμερα, η κατάσταση στην προσχολική αγωγή είναι απαράδεκτη. Οι γονείς πληρώνουν πανάκριβα ακατάλληλες και επικίνδυνες υποδομές με ελάχιστο προσωπικό και με άθλιες εργασιακές σχέσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς επισημαίνουν ότι «γι' αυτήν την κατάσταση βαριές ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΙΕΛΕ γιατί:

  • Με τη στάση και τις θέσεις της στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, του δικομματισμού και της ΕΕ. Γιατί όλοι μαζί συμφωνούν με την ύπαρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην προσχολική αγωγή και την Παιδεία γενικότερα.
  • Δημιουργούν αυταπάτες ότι μπορούν να συνυπάρξουν τα κέρδη με την αγωγή και την εκπαίδευση των παιδιών των εργαζομένων.
  • Με τη στάση τους συμφωνούν να πληρώνουν οι εργατικές οικογένειες πανάκριβα την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση των παιδιών τους, μεγαλώνοντας έτσι τα κέρδη των επιχειρήσεων του χώρου.
  • Κοροϊδεύουν έτσι τους εργαζόμενους, όταν χύνουν κροκοδείλια δάκρυα μαζί με τη ΓΣΕΕ για την ακρίβεια και τη λιτότητα».

«Οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει πλούσια εμπειρία, βιώνοντας και σήμερα τα αποτελέσματα της πολιτικής των κομμάτων του δικομματισμού, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, μια πολιτική που πλήττει ευθέως τα συμφέροντα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών», τονίζει το σωματείο εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και καταλήγει: «Είναι ανάγκη να δοθεί ενιαία, μαζική, αποφασιστική απάντηση και καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, απαιτώντας:

  • Δημόσια - δωρεάν δίχρονη προσχολική αγωγή, κρατικούς - δωρεάν παιδικούς σταθμούς, σε ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας με την ευθύνη του κράτους που να καλύπτουν όλα τα παιδιά.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ