Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ
Ανέτοιμα και ακατάλληλα

Συνέντευξη Τύπου της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ

Ανέτοιμα και ακατάλληλα να στεγάσουν μαθητές και καθηγητές είναι αρκετά από τα σχολεία της Ηλείας τα οποία επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό του Ιούνη, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι επισκευές θα έχουν ολοκληρωθεί.

Αυτό τόνισαν χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ, αναφορικά με το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία. Οπως σημείωσε ο Αγγελος Κολόσακας, μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, «ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα στην Αμαλιάδα όπου από τα τρία Γυμνάσια τα δύο έχουν πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το 1ο Γυμνάσιο (έτος κατασκευής 1930) δεν προβλέπεται να είναι έτοιμο μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και για το λόγο αυτό συμπτύσσουν τμήματα ώστε να χωρέσουν σε λυόμενα που στήνουν στον προαύλιο χώρο. Το 2ο Γυμνάσιο "ανακάλυψαν" ότι είναι ακατάλληλο στις 28 Αυγούστου, αφού βέβαια σε αυτό έγιναν οι προαγωγικές εξετάσεις του Ιούνη (μετά το σεισμό). Τώρα το "στέλνουν" σε απογευματινή βάρδια στο κτίριο του 6ου Δημοτικού. Επίσης, χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφορίας των Τοπικών Αρχών αλλά και της κυβέρνησης, είναι ότι δεν αγόρασαν ακόμα το οικόπεδο για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, από τον προ-προηγούμενο σεισμό του 2007».

«Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία - συνέχισε - το 4ο, του 1930 κι αυτό, είναι σωστό ερείπιο. Θα επισκευαστούν μόνο έξι αίθουσες σε σύνολο 12 και οι υπόλοιπες έξι θα λειτουργήσουν σε λυόμενες κατασκευές. Το ίδιο ισχύει και για το 1ο Δημοτικό. Να τονίσουμε ότι οι αίθουσες που χρειάζεται κάθε σχολείο είναι 22 και στάλθηκαν από τον ΟΣΚ 15 για το καθένα».

Καταλήγοντας τόνισε: «Ζητάμε στα κτίρια που κρίθηκαν ακατάλληλα, με την ολοκλήρωση των εργασιών, νέα πιστοποιητικά καταλληλότητας και η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων να γίνει σύμφωνα με τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ