Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με μια μαχητική, καλά οργανωμένη και μαζική κινητοποίηση χιλιάδες λαού της Αθήνας, εργάτες, μαθητές, φοιτητές και νεολαίοι καταδίκασαν χτες το απόγευμα την ψυχρή δολοφονία του 15χρονου μαθητή το Σάββατο το βράδυ, την κρατική καταστολή και βία και την επιχείρηση τρομοκράτησης της νεολαίας και του λαού που εκδηλώθηκε στη συνέχεια.

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών κατέφτασαν στην Ομόνοια ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Διαδήλωσαν ενάντια στην κρατική καταστολή, η οποία ταυτίζεται με τη συνολική επίθεση στη ζωή, στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, με την επίθεση στη δουλειά, στο ωράριο, στο μεροκάματο, στη μόρφωση. Με αποφασιστικότητα, αλλά και συγκροτημένα, φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα όπως «Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική είναι η απάντηση στην καταστολή», οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν ότι η μόνη παρέμβαση που μπορεί να τρομοκρατήσει πραγματικά την εξουσία των μονοπωλίων και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της είναι η καλά οργανωμένη, ανυποχώρητη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση, με προσανατολισμό τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, το σοσιαλισμό.

Στη συγκέντρωση μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που τόνισε στην ομιλία της ότι: «Κίνημα λαϊκό σημαίνει να γίνει κάστρο δράσης ο κάθε τόπος δουλειάς, το κάθε σχολείο, η κάθε αίθουσα διδασκαλίας, η γειτονιά, το χωράφι, ο δρόμος με τα μικρομάγαζα. Κίνημα κατά κλάδο, κατά τάξη και στρώμα, κίνημα της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα, κίνημα ο ένας για όλους και όλοι για έναν. Κίνημα χειραφετημένο και όχι γενικά και αφηρημένα ένα κίνημα αντιεξουσιαστικό, κίνημα χειραφετημένο, ανυποχώρητο, μαχητικό μέχρι τέλος, από την εξουσία των μονοπωλίων, ανυποχώρητο στην πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών δεσμεύσεων και της κεφαλαιοκρατίας». Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ, Γιάννη Πρωτούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ