Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το 1918 στο γραφείο του, διαβάζοντας την ΠΡΑΒΝΤΑ
Το 1918 στο γραφείο του, διαβάζοντας την ΠΡΑΒΝΤΑ
85 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Β.Ι. ΛΕΝΙΝ
Τιμή στον ηγέτη του Μεγάλου Οκτώβρη

Χτες, 21 Γενάρη συμπληρώθηκαν 85 χρόνια από το θάνατο του ηγέτη της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και του σοβιετικού κράτους Βλαντιμίρ Ιλιτς Λένιν. Με την ευκαιρία αυτής της επετείου, στην Κόκκινη Πλατεία, χιλιάδες λαού συνέρευσαν στο Μαυσωλείο του Λένιν, καταθέτοντας στεφάνια και λουλούδια για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ηγέτη της παγκόσμιας εργατικής τάξης στην εποχή του ιμπεριαλισμού.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η παρούσα οικονομική κρίση υπογραμμίζει την ανάγκη να ξαναμελετήσουμε τις ιδέες του Λένιν», ενώ τάχθηκε εκ νέου κατηγορηματικά κατά της κατάργησης του Μαυσωλείου του Λένιν και της ταφής της σορού του.

Στο μεταξύ, με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Λένιν, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Ρώσο Πρόεδρο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι κομμουνιστές της Πετρούπολης και της περιοχής του Λένινγκραντ καλούν το Ρώσο πολιτικό να ανακηρύξει τον Λένιν «Ηρωα της Ρωσίας», την υψηλότερη τιμή που μπορεί να δοθεί από τη χώρα σε έναν πολίτη της. «Εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο υποκλίνονται στη μνήμη αυτού του σημαντικού ανθρώπου (...) Δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεχάσουμε τις υπηρεσίες του προς τη χώρα και το λαό της», προστίθεται στην επιστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ