Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης

Την ερχόμενη Δευτέρα στο Θέατρο «Περοκέ»

Στις 8 Γενάρη του 1959, ο Φ. Κάστρο, ο Τσε Γκεβάρα και ο Κ. Σιενφουέγος μπαίνουν στην Αβάνα. Στη φωτογραφία το τζιπ του Φιντέλ ανοίγει δρόμο ανάμεσα στο πλήθος, σε μια πόλη παραλυμένη από τη γενική απεργία

Fernando Garcia - Oscar Sola

Στις 8 Γενάρη του 1959, ο Φ. Κάστρο, ο Τσε Γκεβάρα και ο Κ. Σιενφουέγος μπαίνουν στην Αβάνα. Στη φωτογραφία το τζιπ του Φιντέλ ανοίγει δρόμο ανάμεσα στο πλήθος, σε μια πόλη παραλυμένη από τη γενική απεργία
Εκδήλωση αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης διοργανώνεται την Δευτέρα 26 Γενάρη του 2009 στις 7 μ.μ. στο Θέατρο «Περοκέ» (Οδυσσέως 2, Πλατεία Καραϊσκάκη) υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης και του Συλλόγου Φαρακλάδων η «ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλονιάς.

Στο καλλιτεχνικό μέρος θα συμμετέχουν τα συγκροτήματα του Συλλόγου «ΕΥΓΕΡΟΣ», η Μεικτή Χορωδία και Μαντολινάτα, το Χορευτικό παραδοσιακών χορών και το Μουσικό Σύνολο.

Φέτος γιορτάζουμε τα 50 χρόνια αφότου, την 1η Γενάρη του 1959 ο λαϊκός αντάρτικος στρατός, αφού πρώτα είχε απελευθερώσει τη Σάντα Κλάρα, με ηγέτη τον Τσε Γκεβάρα, μπήκε θριαμβευτικά στην Αβάνα, καταλαμβάνοντας το κάστρο Καμπάνια. Μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα έφθασε στην πρωτεύουσα και ο ηγέτης της Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας με σημαντικές κατακτήσεις στην υγεία, στην εκπαίδευση και γενικότερα στη διαβίωση του λαού. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Επανάστασης ήταν και είναι η συνεχής προσφορά για διεθνιστική αλληλεγγύη σε χώρες και λαούς που το έχουν ανάγκη, χωρίς φυσικά κανένα αντάλλαγμα.

Η Επανάσταση άντεξε, χωρίς υποχωρήσεις, παρά τις πολιτικές και στρατιωτικές επιθέσεις, την τρομοκρατία και τις δολιοφθορές αλλά και τον βάρβαρο πολύμορφο αποκλεισμό που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και οι άλλοι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί τους.

Η συμμετοχή μας στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, αποτελεί άλλον έναν τρόπο εκδήλωσης της αλληλεγγύης μας στον κουβανικό λαό και στην Επανάστασή του, στις προσπάθειές του να ξανακτίσει όσα κατάφεραν να γκρεμίσουν οι τρεις κυκλώνες που έπληξαν το νησί το περασμένο φθινόπωρο, αλλά και να εκφραστεί η συμπαράστασή μας στους πέντε Κουβανούς πατριώτες που βρίσκονται πάνω από 10 χρόνια φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή ξεσκέπασαν τα επιθετικά σχέδια που οργάνωναν αντικουβανικές ομάδες του Μαϊάμι ενάντια στην Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ