Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Μας δουλεύουν με τις «εφόδους» στα αστυνομικά τμήματα

«Εφόδους» στα αστυνομικά καταστήματα πραγματοποίησαν προχτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χ. Μαρκογιαννάκης. Ο πρώτος για να ζητήσει αποτελεσματική Αστυνομία και ο δεύτερος για να τονώσει το ηθικό του προσωπικού της. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του δικομματισμού «ερίζουν» για το ποιος από τους δύο αντιμετωπίζει καλύτερα το λεγόμενο αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Το τελευταίο, έχει συνδεθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με θέματα δημόσιας τάξης. Τα δυο κόμματα δεν κάνουν καμία αναφορά στην ανασφάλεια του πολίτη που προέρχεται από το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Εδώ και χρόνια με μεθοδικό τρόπο έχουν «χτίσει» το οικοδόμημα του νόμου και της τάξης, το οποίο υπηρετούν εφαρμόζοντας αστυνομοκρατικά μέτρα. Παράλληλα με τις «αντιπαραθέσεις» τους σε αυτό το θέμα, προπαγανδίζουν την ανάγκη ότι μόνο με την ενίσχυση των κατασταλτικών κρατικών μηχανισμών θα αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα όπως είναι αυτό της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Μάλιστα, το 2004 προεκλογικά η ΝΔ χρησιμοποίησε το χαρτί του ...νόμου και της τάξης, κάτι που το κάνει σήμερα ο άλλος εταίρος του δικομματικού συστήματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα προχτές ο Γ. Παπανδρέου, στα πλαίσια της... ανάδειξης των θεμάτων της καθημερινότητας του πολίτη, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθήνας. Στην Αμεση Δράση ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί. Την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθήνας, που συστεγάζεται με το Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης, τη βρήκε κλειστή. Παράλληλα, χτες πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, σύσκεψη με στελέχη του κόμματός του για θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης. Σε αυτήν παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας με αστυνομοκρατικού χαρακτήρα μέτρα, αλλά και μέτρα για να μπει τέρμα στον κομματισμό και την αναξιοκρατία, την οποία θυμήθηκε το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προτείνεται δε και η δημιουργία ινστιτούτου αντεγκληματικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας ...διεθνούς κύρους. Το τελευταίο θα συνεργάζεται με θεσμούς και υπηρεσίες ανάλογου «κύρους».

Απαντώντας στον Γ. Παπανδρέου ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος δήλωσε πως «όταν η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει κριτική, να την κάνει με πραγματικά και όχι με φανταστικά μεγέθη». «Απόλυτα αναληθείς» χαρακτήρισε χτες το βράδυ τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ, ότι ήταν κλειστή η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκης, κάνοντας λόγο για «αφορισμούς» που εξυπηρετούν μικροκομματικούς σκοπούς. Μετά τη συνάντηση που είχε χτες το μεσημέρι με τον δήμαρχο Αθήνας, Ν. Κακλαμάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως «έμεινε ευχαριστημένος» από τις προχτεσινές αιφνιδιαστικές του επισκέψεις στα Αστυνομικά Τμήματα Εξαρχείων, Ομόνοιας και Ακρόπολης. Πρόσθεσε ότι «με κάποιες κινήσεις οι οποίες θα γίνουν, θα υπάρξει τόνωση του ηθικού». Οσον αφορά πληροφορίες, που διαψεύδονται από το ΠΑΣΟΚ, πως κατά τη διάρκεια της «εξόρμησής» του ο Γ. Παπανδρέου βρήκε αστυνομικό σε κατάσταση μέθης, ο Χ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός τον συνόδευε μέχρι τις 22.45 και δε διαπίστωσε καμία μέθη. Ανέφερε δε ότι «όσον αφορά τα υπόλοιπα ασφαλώς και είναι αντικείμενα ερεύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ