Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Στο πλευρό των Παλαιστινίων με κάθε τρόπο
  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα
  • Παραδίδεται τη Δευτέρα από το ΠΑΜΕ η δεύτερη παρτίδα της βοήθειας που συγκέντρωσαν οι ταξικές δυνάμεις

Από τη χτεσινή εκδήλωση αλληλεγγύης στη Λάρισα

*

Από τη χτεσινή εκδήλωση αλληλεγγύης στη Λάρισα
Πολύμορφα και ασταμάτητα συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό από τις ταξικές δυνάμεις και μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος. Χτες, τη σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων πήρε ο λαός της Λάρισας, με συναυλία αλληλεγγύης που έγινε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου μίλησε ο Βασίλης Ζωγράφος, πρόεδρος της Επιτροπής. Τη συναυλία ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, ύστερα από σύσκεψη με εκπροσώπους από διοικήσεις ταξικών σωματείων της πόλης, αποφάσισε μια σειρά περιοδειών σε εργασιακούς χώρους. Περιοδείες θα γίνουν: Σήμερα, Πέμπτη 22/1, στο Συγκρότημα Νυχτερινών Σχολείων του Ευκλείδη, αύριο Παρασκευή 23/1 στο Εμπορικό Κέντρο City Gate, τη Δευτέρα 26/1 στο Νυχτερινό Σχολείο στην Ικτίνου.

Στην Ικαρία, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών του νησιού με την υποστήριξη των Δήμων Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών, διοργανώνουν τριήμερο κινηματογραφικών προβολών, αφιερωμένο στον παλαιστινιακό κινηματογράφο. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο, Παρασκευή 23 του Γενάρη, στον Εύδηλο, συνεχίζονται μεθαύριο, 24/1, στον Αγιο Κήρυκο και ολοκληρώνονται την Κυριακή, 25/1, στις Ράχες. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι φορείς καλούν τους κατοίκους του νησιού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και συγκεντρώνοντας φαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά ευρέος φάσματος, επιδεσμικό υλικό, σύριγγες, γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά, ορούς τροφής, ορούς τόνωσης, βιταμίνες, αντιασθματικά).

«Η αλληλεγγύη των λαών, φραγμός στα σχέδια των ιμπεριαλιστών», είναι το κεντρικό σύνθημα της λαμπαδηδρομίας που διοργανώνουν αύριο, Παρασκευή 23 του Γενάρη, συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς του Ζωγράφου, στις 6.30 μ.μ., με σημείο αφετηρίας την πλατεία Γαρδένιας. Αύριο, επίσης, στις 5.30 μ.μ., θα ξεκινήσει πικετοφορία από την πλατεία Χαλανδρίου.

Η δεύτερη παρτίδα της βοήθειας

Τη Δευτέρα 26 του Γενάρη, στις 12 μ., θα παραδοθεί στην έδρα της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, η δεύτερη παρτίδα φαρμακευτικού υλικού που συγκέντρωσε το ΠΑΜΕ αλλά και κουβέρτες που αγόρασε μαζί με Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η συγκέντρωση υλικού και χρημάτων στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμμανουήλ Μπενάκη 28, τηλ. 210.3301.842), από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Χρήματα συγκεντρώνουν από κοινού και η ΕΕΔΥΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ, στο λογαριασμό 11629603975 της Εθνικής Τράπεζας.

  • Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ συγκεντρώνει κουβέρτες και φάρμακα στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Σουρή 2, ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου) κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη και τις ώρες 2 μ.μ. έως 9 μ.μ. Η ΕΔΥΕΘ, το ΠΑΜΕ και οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης συγκεντρώνουν χρήματα στο λογαριασμό 11629603975 της Εθνικής Τράπεζας.
  • Στον Πειραιά η συγκέντρωση χρημάτων και φαρμακευτικού υλικού από το ΠΑΜΕ γίνεται στο Εργατικό Κέντρο, ύστερα από επικοινωνία με το τηλέφωνο 6947.027.497.
  • Στη Λάρισα η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (2ος όροφος, 8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ η κατάθεση χρημάτων γίνεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό 397/29611051 (αντιστοιχεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας).
  • Φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, κάθε απόγευμα από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στα γραφεία του, στον 4ο όροφο του ΕΚΠ.
  • Φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες κλπ.), είδη ρουχισμού (κουβέρτες κλπ.) συγκεντρώνουν μαζικοί φορείς του Ηρακλείου καθημερινά, στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων (7 - 9 μ.μ., ΕΚΗ) και στα γραφεία του Σωματείου των Συνταξιούχων ΙΚΑ.
  • Το ΕΚ Ζακύνθου συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό και χρήματα, καθημερινά, στα γραφεία του (Ευγενίδου 5, 1ος όροφος), 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.
  • Το ΕΚ Κεφαλονιάς - Ιθάκης συγκεντρώνει φαρμακευτικά είδη πρώτων βοηθειών, 8 π.μ. - 2 μ.μ., στα γραφεία του.
  • Χρήματα και φάρμακα συγκεντρώνει το ΕΚ Νάουσας. Η παράδοση γίνεται Δευτέρα - Παρασκευή από τις 8.30 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και μέχρι τις 10 του Φλεβάρη (πληροφορίες στο τηλ. 23320.22230).
  • Το ΕΚ Λευκάδας συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό και ρουχισμό καθημερινά, τις ώρες 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ., στα γραφεία του.
  • Το ΕΚ Θεσπρωτίας συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό, καθώς και χρήματα στον αριθμό λογαριασμού 347/29600014 της Εθνικής Τράπεζας.
  • Ο Δήμος Νίκαιας συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό, στον 3ο όροφο του νέου δημαρχείου, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210.4278.136, 210.4278.133 και 210.4278.132.
  • Χρήματα, κουβέρτες και φάρμακα συγκεντρώνουν στη Λιβαδειά το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Επιτροπή Αγώνα των Οικοδόμων, η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Γυναικών, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Φίλων και Απογόνων της ΕΑ και του ΔΣΕ. Το υλικό συγκεντρώνεται στο 2ο όροφο του ΕΚ Λιβαδειάς, στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθημερινά από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. και το Σάββατο από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και θα παραδοθεί στους αντιπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής αύριο, Παρασκευή 23 του Γενάρη, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
  • Χρήματα και φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνει το Συντονιστικό Φορέων Ν. Σμύρνης. Τα χρήματα κατατίθενται στο λογαριασμό 11629603975 που έχει ανοίξει η ΕΕΔΥΕ στην Εθνική Τράπεζα. Το φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνεται στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης (Ομήρου 4).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ