Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
«Κρέμασε» τους αγρότες η κυβέρνηση

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση καθυστερεί τις αποφάσεις για την ένταξη αγροτών στα κίνητρα του Γ΄ ΚΠΣ

Καθυστερεί η κυβέρνηση να εκδώσει τις απαιτούμενες αποφάσεις προκειμένου οι δικαιούχοι αγρότες να πάρουν τα ελάχιστα κίνητρα που προβλέπει το Γ΄ ΚΠΣ και έτσι αρκετοί αγρότες βρίσκονται στον αέρα, αφού αγόρασαν μηχανήματα και δεν μπορούν να τα πληρώσουν.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης, αλλά ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας αντί να απαντήσει για την έκδοση των αποφάσεων αρκέστηκε στην παράθεση αριθμών για να πείσει ότι τα επόμενα χρόνια η ελληνική ύπαιθρος θα γεμίζει κοινοτικά χρήματα.

Κατά τον υφυπουργό για τον αγροτικό τομέα θα δοθούν 11 τρισ. δρχ. και θα αναπτυχθούν προγράμματα που θα δώσουν σημαντικά εργαλεία για να «ανοίξουν τα φτερά τους οι νέοι αγρότες για μία νέα εποχή».

Ο Γ. Πατάκης παρατήρησε ότι με την Ερώτησή του δε ζητούσε την παράθεση αριθμών για το Γ΄ ΚΠΣ και τόνισε ότι ενώ σε λίγο βγαίνει η χρονιά δεν έχον εκδοθεί οι εγκύκλιοι και οι υπουργικές αποφάσεις για να μπουν σε λειτουργία τα απαραίτητα προγράμματα. Ο βουλευτής είπε ότι με αυτά τα προγράμματα δε λύνονται τα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν νέοι που λόγω της ανεργίας θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη γεωργία και περιμένουν πότε θα ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα. Και όμως η κυβέρνηση με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, τους «έχει κρεμάσει» γιατί ξεκίνησαν τη διαδικασία αυτών των προγραμμάτων με υποσχέσεις και τώρα δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Στην ύπαιθρο, είπε ο βουλευτής, οι νέοι αγρότες ρωτάνε συνέχεια πότε θα αρχίσουν τα προγράμματα γιατί έχουν αγοράσει τα μηχανήματά τους και δεν μπορούν να τα πληρώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ