Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημιουργείται στρατιά καταρτισμένων ανέργων

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη σε συζήτηση Επερώτησης της ΝΔ για τα κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ για την απασχόληση

Το πρόβλημα της απορρόφησης των κονδυλίων του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης είναι πρόβλημα πολιτικής κατεύθυνσης και προσανατολισμού και όχι απλά θέμα κάποιας νομοθετικής ρύθμισης.

Αυτό υπογράμμισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης σε παρέμβασή του στη συζήτηση Επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για το θέμα της απορρόφησης του Γ΄ ΚΠΣ στον τομέα της ανεργίας.

Ο βουλευτής περιγράφοντας το γενικότερο πλαίσιο με τα διάφορα «πακέτα» της ΕΕ είπε ότι οι προτεραιότητες που δίνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες καθοδηγούνται από τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη όπου κυριαρχεί το κέρδος, η ελαστικοποίηση της εργασίας και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτό που χρειάζεται όμως, συνέχισε ο βουλευτής, είναι να υπάρξουν στρατηγικές φιλολαϊκές για να προωθήσουν τη λαϊκή οικονομία και όχι μία οικονομία που θα είναι εφιάλτης για την κοινωνία.

Για το συγκεκριμένο θέμα της απορρόφησης κονδυλίων για την ανεργία είπε ότι η φιλοσοφία που κυριαρχεί είναι η δημιουργία μιας στρατιάς καταρτισμένων ανέργων. Αυτό φαίνεται, τόνισε, εάν δει κάποιος το σχέδιο για «την εθνική δράση για την απασχόληση» όπου σκοπός δεν είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά η δημιουργία μίας νέας μορφής επιδότησης της ανεργίας και μίας επίσης νέας μορφής αποκόμισης κερδών για τους επιχειρηματίες. Δημιουργείται, είπε, μία νέα μορφή πελατειακής σχέσης των ανέργων με το κυβερνών κόμμα και απομακρύνεται το δικαίωμα στη δουλιά αφού οι άνεργοι δεν αποκτούν δικαίωμα στην εργασία.

Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται για τη «διά βίου κατάρτιση» έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός είδους πολίτη που θα καταρτίζεται συνεχώς και είπε χαρακτηριστικά: «Εάν διά βίου καταρτίζεται, τότε πότε θα εργαστεί;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ