Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι... ανεξάρτητες αρχές

Μπορεί στην προχτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος να υπερψηφίστηκε, τελικά, μόνον από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - και, μάλιστα, όχι όλους - η πρόταση του Ε. Βενιζέλου, που μετατρέπει τις «Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές» σε υποχείρια της κυβέρνησης, αλλά πριν απ' αυτό είχε προηγηθεί αρκετό παρασκήνιο, όπου παραλίγο να υπάρξει συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Μια συμφωνία, η οποία «μοίραζε» το δικαίωμα ορισμού της σύνθεσης των «αρχών» αυτών στους δυο εκπροσώπους του δικομματισμού, αποκλείοντας οποιονδήποτε άλλο. Τελικά, βέβαια, επικράτησαν... ωριμότερες σκέψεις στην ηγεσία της κυβέρνησης και η κατάληξη ήταν η προαναφερόμενη.

Χαρακτηριστικός, όμως, των προηγούμενων παρασκηνίων ήταν και ο παρακάτω διάλογος μεταξύ του Αντ. Σκυλλάκου και του Κ. Μητσοτάκη:

Σκυλλάκος: Επί οικουμενικής κυβέρνησης αλλιώς είχαν διευθετηθεί τα ζητήματα και τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανακρούουν πρύμνα. Να μια ανίερη συμμαχία...

Μητσοτάκης: Είχαμε κάνει λάθος.

Σκυλλάκος: Θέλετε να αφήσετε και μας και το Συνασπισμό έξω από το Συμβούλιο (σ.σ. εννοεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Μια εκ των «ανεξάρτητων αρχών»).

Μητσοτάκης: Εμείς είμαστε αστικά κόμματα και εσείς είστε κομμουνιστικό κόμμα και έχουμε άλλες κοσμοθεωρητικές απόψεις.

Σκυλλάκος: Δε θα μας πετάξετε έξω.

Μητσοτάκης: Είναι παράλογο για κάποια πράγματα να συμφωνήσουμε, κ. Σκυλλάκο. Θα πρέπει να προδώσετε τις αρχές σας και εμείς το ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ