Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ

Επισημαίνει  αντιδεοντολογικές συμπεριφορές που δεν επιτρέπουν σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου

Την παραίτησή της υπέβαλε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ Ελένη Τράιου. Μια παραίτηση στην οποία, ουσιαστικά, οδηγήθηκε υποχρεωτικά, διαπιστώνοντας, όπως αναφέρει, ότι οι συμπεριφορές και οι ενέργειες ορισμένων μελών του Συμβουλίου, δεν επιτρέπουν τη σωστή λειτουργία του οργάνου.

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι παραιτούμαι από μέλος του ΠΠΣ, αναφέρει στην επιστολή παραίτησης η Ε. Τράιου, καταγράφοντας συγκεκριμένες αντιδεοντολογικές ενέργειες που την οδήγησαν σε παραίτηση.

Αναφορά γίνεται στον Γ. Δόγα, πρόεδρο του β'βάθμιου ΠΣ, ο οποίος συγκάλεσε το Εποπτικό Οργανο Δεοντολογίας, ερήμην του Προέδρου του ΠΠΣ ο οποίος είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος, ενημερώνοντας απλώς την τελευταία στιγμή διά της γραμματέως για τη σύγκλισή του.

Επίσης, αναφέρεται σε έγγραφο του μέλους του ΠΠΣ Μ. Γαρυφαλλάκη, το οποίο απέστειλε στην πρόεδρο του ΠΠΣ που έλειψε εκείνη τη μέρα - αρρώστησε ξαφνικά - ζητώντας έκτακτη σύγκλιση του ΠΠΣ «χωρίς να ειδοποιηθώ και ενώ δεν επρόκειτο για κάποιο επείγον περιστατικό, αλλά για κάτι που ανέκυψε κατά την εξέταση (όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων) μάρτυρα που είχε κληθεί από το Συμβούλιο. Είναι προφανές ότι η διατύπωση, πρωτοκόλληση και, κυρίως, το ύφος με το οποίο είναι συντεταγμένο αυτό το έγγραφο αποτελούν πράξη αντιδεοντολογική, προσβλητική και, συνεπώς απαράδεκτο», αναφέρει η Ε. Τράιου, η οποία προσθέτει:

«Από την αρχή της λειτουργίας του Συμβουλίου, ο Μ. Γαρυφαλλάκης με διάφορα προσχήματα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην μου χωρίς να το επιβάλλει κάποια επείγουσα ανάγκη... Δε λείπουν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η τακτική αυτή δημιουργεί αμφισβητήσεις ή αμφιβολίες για το τι ακριβώς είχε αποφασιστεί».

«Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με άλλες παράτυπες ενέργειες που έχουν προηγηθεί και προκαλούσαν δυσλειτουργία του οργάνου, με υποχρεώνει να σας υποβάλω την παρούσα (παραίτηση) θεωρώντας ότι δεν αφήνονται περιθώρια για τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του οργάνου...».

Αξίζει να αναφερθεί, εκτός των άλλων, ότι την περίοδο αυτή γίνεται έρευνα για τη διαφάνεια της συμμετοχής αθλητικών συντακτών σε διάφορες επιτροπές του υπουργείου Αθλητισμού (ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΤΟ, ΛΟΤΤΟ κλπ.), κατά πόσο είναι παράτυπες και αντιδεοντολογικές, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ. Η έρευνα αυτή ξεκίνησε με την επιμονή της Ε. Τράιου και παρά τις αντιδράσεις κάποιων μελών του ΠΠΣ (υπάρχει και κοινό έγγραφο των μελών του ΠΠΣ Γαρυφαλλάκη - Βενάρδου που... προδικάζει ότι δεν υπάρχει παρανομία!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ