Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Μας «πολεμούν» τα συμφέροντα!

Η κυβέρνηση δέχεται επίθεση από οικονομικά συμφέροντα και συντηρητικές δυνάμεις, αλλά θα τα καταφέρουμε... Κάπως έτσι προσδιόρισε το χαρακτήρα της τρέχουσας πολιτικής περιόδου ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε χτες με 10 βουλευτές του κόμματός του.

Οι βουλευτές που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό (Κ. Παπούλιας, Γ. Λιάνης, Χ. Τσιόκας, Γ. Κουράκης, Γ. Θωμόπουλος, Δ. Πιπεργιάς, Μ. Αρσένη, Γ. Διαμαντίδης, Ε. Νασιώκας, Π. Βαρδίκος), δήλωσαν διά του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Κοσμά Σφυρίου, ότι είχαν μια «υψηλού επιπέδου» συζήτηση με τον Κ. Σημίτη. Αρνήθηκαν δε ότι υπήρξε «ανταρσία» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τονίζοντας ότι οι βουλευτές υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα «οι συνάδελφοι ψήφισαν κατά συνείδηση», σύμφωνα με τον Κ. Σφυρίου.

Στην τετ - α - τετ συνάντηση με τον πρωθυπουργό, πάντως, δεν έλειψε η «γκρίνια», καθώς οι βουλευτές μίλησαν για «ατολμία των κορυφαίων» στελεχών, ζήτησαν «νέα οικονομική πολιτική προς αναζήτηση νέων κοινωνικών συμμαχιών» και έκαναν λόγο για «συντροφικότητα που έχει πάει περίπατο»...

Ο πρωθυπουργός από τη μεριά του χαρακτήρισε «δύσκολη» τη διανυόμενη περίοδο, φέρεται να επιτέθηκε στον Ε. Γιαννόπουλο, κάνοντας λόγο για «μεγάλους σε ηλικία συντρόφους που δημιουργούν προβλήματα»... και απέδωσε το πολιτικό κλίμα στην υπονόμευση (!) της κυβέρνησης από τα οικονομικά συμφέροντα που πιέζουν για ίδιον όφελος... Ωστόσο ζήτησε να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ με «επιθετικό λόγο» και τους αποχαιρέτισε λέγοντας πως «όπως τα καταφέραμε τόσα χρόνια, έτσι θα τα καταφέρουμε και τώρα. Εμείς είμαστε για τα δύσκολα».

Ρέππας για Γιαννόπουλο - Τζουμάκα

«Τα στελέχη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, αναλαμβάνοντας ταυτοχρόνως και την ευθύνη αυτών των πρωτοβουλιών». Με αυτό τον τρόπο σχολίασε χτες ο Δ. Ρέππας τις δηλώσεις Γιαννόπουλου κατά του Τσουκάτου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο Στ. Τζουμάκας (όπως ισχυρίστηκε, την ατζέντα της πολιτικής δεν τη θέτει η πολιτική ηγεσία, αλλά οι επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και ότι τμήμα του ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στις επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων), σχολίασε ολίγον... ειρωνικά: «Γιατί να σχολιάσω τις απόψεις του Στέφανου Τζουμάκα, ενός ιστορικού στελέχους μιας γενιάς. Θα μου επιτρέψετε σήμερα, να τον χαιρετήσω δημόσια με αγάπη και εκτίμηση, ενόψει της πρωτοβουλίας του να εγκατασταθεί για μια μικρή περίοδο σε μια άλλη χώρα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ